Etusivu » Sijoittaminen » Bitcoin sijoituskohteena

Bitcoin sijoituskohteena

Lähes kaikkien tuntema Bitcoin on digitaalinen kryptovaluutta, joka on ollut olemassa lähes 10 vuotta. Bitcoinin nousu on ollut hurjaa ja se on nyt maailman arvokkain kryptovaluutta. Sen markkina-arvo on yli 200 miljardia dollaria, ja monet sijoittajat käyttävät sitä sijoituskohteena.

Tässä artikkelissa keskustelen kuinka bitcoinista tuli niin suosittu ja miksi se voi olla erinomainen sijoitusmahdollisuus. Annan myös vinkkejä bitcoiniin sijoittamiseen, jotta voit hyödyntää tämän uuden mahdollisuuden ansaita rahaa.

Bitcoin on digitaalinen valuutta, jota mikään hallitus tai keskuspankki ei tue. Se luodaan ja sillä käydään kauppaa sähköisesti. Bitcoin on ollut olemassa jo lähes vuosikymmenen ajan. Monet ihmiset uskovat, että Bitcoinista tulee rahan tulevaisuus, ja monet muut pitävät sitä rikastu nopeasti – tai jopa Ponzi-suunnitelmana.

Tutustu eri sijoitusalustoihin
AlustaSijoituskohteetSiirry
NordnetSijoita osakkeisiin, rahastoihin ja ETF:iinSiirryArrow
Nordnet on Pohjoismaiden johtava osakkeiden, rahastojen ja muiden pörssinoteerattujen arvopapereiden kaupankäyntiä tarjoava nettipankki. Nordnet tarjoaa palveluita, jotka tekevät säästämisestä ja sijoittamisesta helppoa, fiksua ja kannattavaa.
eToroSijoita osakkeisiin, rahastoihin, kryptoihin ja valuuttoihinSiirryArrow
eToro on johtava sosiaalisen kaupankäynnin alusta, joka tarjoaa laajan valikoiman erilaisia mahdollisuuksia sijoittaa pääomamarkkinoille. eToron innovatiivisella CopyTrader-ominaisuudella voit automaattisesti kopioida muiden sijoittajia.
Estateguru.coSijoita kiinteistövakuudellisiin lainoihinSiirryArrow
Estateguru on virolainen joukkorahoitusalusta, jonka kautta on mahdollista sijoittaa kiinteistövakuudellisiin lainoihin. Esketit-alustan lainat ovat yrityslainoja, jotka sijaitsevat pääasiassa Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa.
Bulkestate.comSijoita kiinteistöprojekteihinSiirryArrow
Bulkestate on virolainen kiinteistösijoitusalusta, jonka kautta on mahdollista sijoittaa joukkorahoituksella kiinteistöprojekteihin. Sijoituskohteet sijaitsevat pääasiassa Latviassa.
Esketit.comSijoita P2P-vertaislainoihinSiirryArrow
Esketit on irlantilainen joukkurahoituspalvelu, joka mahdollistaa sijoittamisen kuluttajalainoihin. Esketit-alustan kautta on mahdollista sijoittaa lainoihin Tanskaan, Latviaan, Tsekkeihin, Romaniaan, Puolaan, Georgiaan, Meksikoon ja Jordaniaan.
Viainvest.comSijoita P2P-vertaislainoihinSiirryArrow
ViaInvest on latvialainen joukkurahoituspalvelu, joka mahdollistaa sijoittamisen P2P-kuluttajalainoihin. ViaInvestin kautta on mahdollista sijoittaa mm. lainoihin Latviassa, Ruotsissa, Puolassa, Romaniassa ja Tsekeissä.
Peerberry.comSijoita P2P-vertaislainoihinSiirryArrow
PeerBerry on kroatialainen joukkorahoituspalvelu, joka mahdollistaa sijoittamisen kuluttaja- ja yrityslainoihin. PeerBerryn kautta on mahdollista sijoittaa lainoihin Espanjaan, Puolaan, Kazakstaniin, Moldovaan, Tsekkeihin, Filippiineille, Sri Lankaan, Keniaan, Intiaan ja Ukrainaan.
debitum.networkSijoita lyhytaikaisiin yrityslainoihinSiirryArrow
Debitum on latvialainen sijoitusalusta, joka mahdollistaa sijoittaminen yrityslainoihin. Debitumin tarjoamat sijoituskohteet sijaitsevat Virossa, Latviassa, Puolassa ja Iso-Britanniassa.
Moncera.comSijoita kuluttajalainoihin VirossaSiirryArrow
Moncera on virolainen vertaislainapalvelu, jonka kautta on mahdollista sijoittaa lainoihin Virossa.
Monefit SmartsaverSijoita kuluttajalainoihinSiirryArrow
Monefit Smartsaver sijoitusalustan kautta on mahdollista sijoittaa CreditStar Groupin tarjoamiin lainoihin. CreditStar Group myöntää lainoja Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Virossa, Tsekeissä, Puolassa, Espanjassa ja Iso-Britanniassa.
The Trading PitProp-trading alustaSiirryArrow
The Trading Pit on prop-kaupankäyntiin suunniteltu alusta, joka soveltuu mm. CFD- ja fuuturikaupankäyntiin.
Huom! Huomaathan, että tämä sisältö ei ole sijoitussuositus, -neuvo tai kehotus eikä sitä tule sellaiseksi käsittää.

Sijoittamiseen pörssi- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Summarum Medialla ei ole suoria sijoituksia tässä artikkelissa mainittuihin yksittäisiin osakkeisiin. Sijoitustoimintamme keskittyy ainoastaan indeksirahastoihin.

Sijoittajan täytyy tuntea riskit

Bitcoiniin sijoittaminen on riskialtis päätös. Kryptovaluuttoihin sijoittaminen on vielä tänä päivänä hyvin riskialtista. Mutta tuottopotentiaali on myös muita sijoituksia suurempi monissa tapauksissa. Yksi tärkeimmistä asioista, jotka on otettava huomioon ennen Bitcoiniin sijoittamista, on oma taloudellinen tilanne, sijoitustavoitteet ja riskinsietokyky.

Se otettiin ensimmäisen kerran käyttöön vuonna 2009, ja siitä lähtien bitcoinin arvo on vaihdellut dramaattisesti, ja joitain jaksoja on ollut nopeaa kasvua ja jyrkkiä laskuja.

Bitcoin on eräänlainen digitaalinen valuutta, joka on luotu ja tallennettu sähköisesti. Kukaan ei omista tai hallitse Bitcoinia, joten ei ole rajoituksia sille, kuinka monta Bitcoinia voidaan luoda. Bitcoin-tapahtumat lähetetään henkilöltä toiselle Internetin kautta ilman pankin selvityksiä.

Bitcoin on digitaalinen valuutta, joka on ollut olemassa muutaman viime vuoden ajan. Sen loi tuntematon henkilö tai ihmisryhmä salanimellä Satoshi Nakamoto. Bitcoinia on yhdistetty rikolliseen toimintaan, kuten rahanpesuun ja huumekauppoihin, koska sillä voidaan siirtää rahaa nimettömästi. Jotkut ihmiset uskovat kuitenkin, että Bitcoin muuttaa transaktioiden tulevaisuutta ja tarjoaa vaihtoehdon perinteisille valuutoille.

Bitcoin on käyttäjien valuutta

Bitcoinilla on erittäin alhaiset transaktiomaksut ja sitä voidaan käyttää kaikissa maissa ympäri maailmaa. Bitcoin sijoituskohteena voi olla tehokas tapa hajauttaa salkkuasi, mutta se ei ole riskitöntä. Sinun on tehtävä tutkimusta ennen Bitcoiniin sijoittamista, aivan kuten minkä tahansa muun sijoituksen kanssa.

Bitcoin on uudenlainen valuutta, jota käytetään digitaalisessa maailmassa. Sitä voidaan käyttää maksujärjestelmänä ja sillä voidaan käydä kauppaa muihin valuuttoihin, tuotteisiin ja palveluihin. Se on kasvattanut suosiotaan vuodesta 2009 lähtien.

Bitcoin on sijoituskohde monille ihmisille, koska sillä on melko vakaa hinta ja mahdollisuus kasvaa voimakkaasti ajan myötä. Bitcoiniin sijoittamiseen liittyy kuitenkin myös riskejä, koska mikään hallitus tai pankki ei sääntele sitä.

Bitcoinin keksijä on tuntematon

Bitcoin on digitaalinen valuutta ja maksujärjestelmä. Bitcoinin keksi tuntematon henkilö tai ihmisryhmä nimellä Satoshi Nakamoto, ja se julkaistiin avoimen lähdekoodin ohjelmistona vuonna 2009. Tapahtumat tapahtuvat käyttäjien välillä suoraan, ilman välittäjää.

Bitcoinia on kritisoitu sen käytöstä laittomissa liiketoimissa, sen korkeasta sähkönkulutuksesta, hintojen epävakaudesta, pörsseistä tehdyistä varkauksista ja mahdollisuudesta, että bitcoin on kupla. Toisaalta bitcoin on myös tunnustettu maailman parhaiten menestyväksi valuutaksi yli 100 %:n vuosikasvulla tähän mennessä.

Bitcoin-riski sijoituskohteena

Bitcoin-riskit sijoituskohteena ovat yksi tärkeimmistä Internetissä käsitellyistä aiheista. Bitcoiniin sijoittamiseen liittyy paljon riskejä. Yksi suurimmista riskeistä on, että Bitcoinin hinta voi olla erittäin epävakaa. Bitcoinin hinta on noussut ja laskenut paljon aiemmin. Toinen suuri riski on, että Bitcoin on uusi valuutta, eikä mikään hallitus sääntele sitä. Tämä voi vaikeuttaa Bitcoinien arvoa, ja on mahdollista, että Bitcoin voidaan varastaa. Lisäksi mikään hallitus tai rahoituslaitos ei ole vakuuttanut Bitcoinia, eikä ole takeita siitä, että pystyt myymään sen myöhemmin.

Riskeistä huolimatta Bitcoiniin sijoittamisessa on myös paljon etuja. Yksi eduista on, että Bitcoin ei ole hallituksen tai rahoituslaitosten valvonnan alainen. Lisäksi Bitcoinista ei kanneta joka maassa veroja, eikä sinun tarvitse välttämättä paljastaa Bitcoinista saatavia tulojasi. Tämä voi tehdä siitä houkuttelevan sijoituksen ihmisille, jotka haluavat pitää tulonsa anonyymeinä. Vaikka Bitcoin on riskialtis sijoitus, siihen sijoittamisesta on myös paljon etuja. Kaiken kaikkiaan kyseessä on spekulatiivinen sijoitus, ja sitä tulee kohdella sellaisena.

Miksi Bitcoinia kritisoidaan nykyään

Bitcoin on suosituin digitaalinen valuutta. Se on Satoshi Nakamoton vuonna 2009 luoma kryptovaluutta. Ensisijainen syy siihen, miksi Bitcoin on suosittu, on se, että se on hajautettu, läpinäkyvä, melko turvallinen ja teoriassa anonyymi. Muutaman viime vuoden aikana Bitcoin on kuitenkin ollut monen kritiikin kohteena. Nämä kritiikit keskittyvät pääasiassa Bitcoinin käyttäjien suojan puutteeseen, sen toiminnallisuuden puutteeseen ja sen monimutkaisuuteen.

Bitcoinia arvostellaan käyttäjien suojan puutteesta. Monet kokevat, että Bitcoin ei tarjoa tarpeeksi turvallisuutta käyttäjille. Bitcoin-yhteisössä on ollut monia huijauksia ja petoksia suojan puutteen vuoksi. Lisäksi huijauksessa tai petoksessa menetettyä Bitcoinia ei ole mahdollista saada takaisin. Tämä tekee Bitcoinin käytöstä erittäin riskialtista käyttäjille. Turvallisuuden puutteen vuoksi monet pitävät Bitcoinia riskialtisena sijoituksena.

Bitcoinin rooli eräänlaisena turvasatamana on saanut kolauksen, sillä sen tiedetään seuraavan tarkasti esimerkiksi Dow Jones ja Nasdaq indeksejä. Se ei ole onnistunut luomaan omaa itsenäistä kasvuaan, vaan sen arvo seuraa yllättävän tarkasti muita sijoituskohteita. Sijoittajan ei kannata odottaa Bitcoinista mitään käänteentekevää sijoituskohdetta. Se on kuitenkin sellaisenaan ihan pätevä kohde muiden joukossa.

Bitcoin jää jälkeen kilpailussa mutta pitää pintansa

Monet arvostelevat myös Bitcoinia, koska siitä puuttuu nykyajan maksuprosessien toimivuus. Tämä johtui alun perin siitä, että Bitcoin toimii vain rahoitustapahtumissa. Bitcoinin luojat kuitenkin kuvittelivat sen hajautetuksi tietokannaksi. Tämä tekee siitä hyödyttömän monissa nykyajan toiminnoissa. Se on johtanut erikoistuneiden altcoinien kehittämiseen, jotka ovat erikoistuneet tiettyyn toimintoon. Eräs näkyvä esimerkki on Ethereum. Vanhentuneista toiminnoista johtuen monet pitävät Bitcoinia hyödyttömänä.

Toinen syy Bitcoinin arvosteluun on se, että monet eivät ymmärrä sitä. Monet ihmiset, jotka eivät ymmärrä sen toimintaa, eivät luota siihen. He ajattelevat, että se on tapa rikollisille pestä rahaa. Tätä näkemystä ovat vahvistaneet monet huijaukset ja petokset Bitcoin-yhteisössä. Tästä johtuen monet ihmiset eivät luota siihen. Tämä on johtanut tiettyyn toimintoon keskittyvien altcoinien luomiseen. Eräs näkyvä esimerkki tiettyyn toimintoon keskittyvästä altcoinista on Litecoin.

Vaikka jotkut pitävät Bitcoinia monimutkaisena aiheena, toiset pitävät sitä ratkaisuna nykyisiin taloudellisiin ongelmiin. Yksi Bitcoinin käytön eduista on, että se on vapaa valtion säännöksistä. Hallituksen sääntely on jarruttanut muiden toimialojen kasvua. Valtion sääntelyn poistaminen on avannut tilaa innovaatioille. Tämä on johtanut monien toimialojen kasvuun, mukaan lukien pankkiala.

Toinen Bitcoinin etu on, että se on halvempi kuin perinteiset maksuprosessit. Tämä johtuu siitä, että tapahtumat ovat täysin suojattuja lohkoketjulla. Se tekee kaksinkertaisesta maksusta erittäin mahdotonta, mikä tekee Bitcoin-transaktioista tehokkaampia kuin perinteiset maksuprosessit.

Kaiken kaikkiaan Bitcoin on monimutkainen ja kiistanalainen aihe. Vaikka sillä on monia etuja, sitä kritisoidaan myös käyttäjien suojan puutteesta, toiminnallisuuden puutteesta ja monimutkaisuudesta. Bitcoinin edut, mukaan lukien sen käyttäjien suojaaminen, toiminnallisuus ja tehokkuus, painavat kuitenkin alas kriittiset äänensävyt. Siksi, vaikka Bitcoin on kiistanalainen, sillä on potentiaalia muuttaa tapaamme harjoittaa liiketoimintaa.

Eri toimialat ja aiheet sijoituskohteina
Arvoyhtiöt Aseteollisuus Aurinkoenergia Autoteollisuus Avaruusteknologia
Biotech Clean Energy Digitalisaatio Elektroniikkateollisuus Elintarviketeollisuus
Energia Esports & Gaming Fintech Hopea Hyödykkeet
Ilmastonmuutos Infrastruktuuri Internet Jalometallit Joukkolainat
Joukkorahoitus Kaasuteollisuus Kaivosteollisuus Kannabisosakkeet Kasvuyhtiöt
Kemianteollisuus Kiertotalous Kiinteistötekniikka Kiinteistöyhtiöt Konepajat
Kryptovälittäjät Kuljetus- ja logistiikka Kulta Kuluttajatuotteet Kybeturvallisuus
Lentoyhtiöt Listaamattomat yhtiöt Listautumisannit Litium-/Akkuteknologia Loma-asunnot
Luksustuotteet Luonnonvarat Lääketeollisuus Maailman suuryhtiöt Maatalous
Matkailu ja turismi Megatrendit Meriteollisuus Metaverse Metsä
Mikro- ja pienyhtiöt Milleniaalit Muumimukit Palladium Pankki- ja finanssiala
Paperi- ja metsäteollisuus Perusteollisuus PK-yritykset Puhdas vesi Puolijohdeteknologia
Raaka-aineet Rahoituspalvelut Rakennusala Rannekellot Ravintolat ja hotellit
Robotiikka ja automaatio Ruokatuotanto S&P 500 Sosiaalinen media Syntiosakkeet
Teknologia Teknologiajätit Tekoäly (AI) Telecom ja media Teollisuustuotteet
Terveydenhuolto Tietoliikennepalvelut Toimitilat ja liikekiinteistöt Tuulivoima Uhkapeliala
Uraani ja ydinvoima Valmistava teollisuus Valtionyhtiöt Verkkokaupat Viinit
Vehnä ja viljat Vertaislainat Vety Väestön ikääntyminen Vähittäiskauppa
Yleishyödylliset palvelut Yrityslainat Öljy Öljyntorjunta Muoti- ja vaateteollisuus
NFT:t ja kryptovaluutat sijoituskohteina
Kryptovaluutat NFT Crypto-ETF Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH) Litecoin Dogecoin Web 3.0
Maat ja alueet sijoituskohteina
Afrikka Australia Brasilia Espanja Etelä-Korea
Helsingin pörssi Hollanti Indonesia Intia Italia
Japani Kiina Norja Portugali Ranska
Ruotsi Saksa Singapore Sveitsi Taiwan
Tanska Thaimaa Turkki Vietnam Viro
Lontoon pörssi New Yorkin pörssi NASDAQ-pörssi Saksan pörssit Etelä-Amerikka
Kaakkois-Aasia Kaukoitä Kehittyvät markkinat Lähi-itä Latinalainen Amerikka
Tyynenmeren alue Pohjois-Amerikka Pohjoismaat
Sijoittamisen sanasto ja oppaat
Arvo-osuustili Asuntosijoittaminen ETF-rahastot Forex-CFD Impact Investing
Kansainväliset osakkeet Kiinteistösijoittaminen Korkoa korolle Korkorahastot Valuuttakurssit
Lapselle säästäminen Osakerahastot Osakesäästötili Osakesijoittaminen Taantuma ja lama
Säästötilit Pörssiosakkeet Puskurirahasto Rahamarkkinarahastot Rahastosijoittaminen
Valtion obligaatiot Valuutta ETF Yhdistelmärahastot Airbnb-asuntosijoittaminen Stagflaatio
Deflaatio Inflaatio Indeksirahastot Alustatalous Lyhyeksi myynti
Kuukausisäästäminen Eläkesäästäminen Strukturoidut sijoitustuotteet Vakuutussäästäminen Toukokuuilmiö