Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
1,92 snt/kWh 3,8 snt/kWh 8,18 snt/kWh

Sähkösopimus uuteen asuntoon

Oletko muuttamassa uuteen asuntoon, mutta sähkösopimus on vielä hoitamatta? Kun muutat uuteen asuntoon, sähkösopimuksen tekemistä ei kannata jättää viime tippaan. Sähkösopimuksen tekeminen kannattaakin tehdä hyvissä ajoin, jotta muuttopäivänä kaikki on valmiina. Oikean sähkösopimuksen valitseminen voi olla stressaavaa, kun tarjolla on niin monenlaisia vaihtoehtoja määräaikaisista sopimuksista pörssisähköön ja tuulienergiasta vesivoimaan.

Oletko muuttamassa uuteen asuntoon, mutta sähkösopimus on vielä hoitamatta? Kun muutat uuteen asuntoon, sähkösopimuksen tekemistä ei kannata jättää viime tippaan. Sähkösopimuksen tekeminen kannattaakin tehdä hyvissä ajoin, jotta muuttopäivänä kaikki on valmiina. Oikean sähkösopimuksen valitseminen voi olla stressaavaa, kun tarjolla on niin monenlaisia vaihtoehtoja määräaikaisista sopimuksista pörssisähköön ja tuulienergiasta vesivoimaan.

Ladataan lomaketta..

Lämmitysmuoto vaikuttaa sähkönkulutukseen

Onko uusi asuntosi yksiö, kaksio vai ehkä vielä isompi? Erikokoisten asuntojen sähkönkulutuksessa voi olla isojakin eroja. Onko uudessa asunnossa kaukolämpö, sähkölämmitys vai ehkä jotain ihan muuta? Lämmitysmuoto vaikuttaa suoraan siihen paljonko sähköä kuluu, ja millaista sopimusta on järkevin harkita. Sähkölämmitteisessä asunnossa valtaosa energiasta kuluu lämmitykseen, kun taas kaukolämpöön liitetyissä taloissa sähköä kuluu pääasiassa kodin muihin tarpeisiin, kuten kodinkoneisiin, elektroniikkaan ja valaisimiin.

Sähkön hinnat vaihtelevat myös palveluntarjoajien välillä, joten kilpailuttamalla saat kaikkein helpoiten kokonaiskuvan siitä, mitkä sopimukset olisivat sopivia sinulle, sinun tarpeisiisi ja budjettiisi.

Erilaisia vaihtoehtoja uuteen asuntoon

Kun valitset sähkösopimusta uuteen asuntoon, kannattaa ottaa huomioon erityisesti se, paljonko käytät sähköä normaalisti, ja millainen sopimusmuoto on kyseessä.

Vaihtoehtona on pörssisähkösopimus, joka on yleensä toistaiseksi voimassa oleva ja tuo paljon joustoa sekä tietysti mahdollisia säästöjä sähkölaskuun. Pörssisähkön hinta vaihtelee tunneittain markkinahintojen mukaan, ja jos vain pystyt säätämään kulutustasi edullisimmille tunneille, tulet huomaamaan sen sähkölaskun loppusummasta. Pörssisähkössä on kuitenkin myös omat riskinsä, sillä hinnat voivat pompata myös ylöspäin hyvin yllättäenkin. Jos et pysty tai halua seurata jatkuvasti pörssisähkön hintaa, tämä ei välttämättä ole se paras valinta sinulle.

Määräaikainen sopimus taas on hyvinkin ennustettava ja tuo sähkölaskuihisi tasaisuutta. Kiinteä hinta lyödään sopimuksella lukkoon sovitun sopimuskauden ajaksi, joka on usein 6-24 kuukautta. Määräaikainen sopimus on ihanteellinen valinta, jos haluat lopettaa sähkön hinnasta stressaamisen ja tiedät mieluummin etukäteen paljonko sähkö maksaa.

Huomioithan, että voit valita ainoastaan sähkönmyyjän, sillä sähkönsiirto tulee aina paikalliselta verkkoyhtiöltäsi.

Miten pääsen eroon vanhasta sähkösopimuksesta

Jos sinulla on voimassa oleva sähkösopimus ja olet muuttamassa uuteen asuntoon, sinun ei tarvitse siirtää vanhaa määräaikaista sopimustasi mukanasi. Muuton yhteydessä määräaikainen sopimus on mahdollista purkaa ilman sakkoja, joten voit kilpailuttaa uuden sopimuksen huoletta.

Jos sinulla on tällä hetkellä toistaiseksi voimassa oleva sopimus, esimerkiksi pörssisähkösopimus, irtisanominen onnistuu yleensä normaalin irtisanomisajan puitteissa. Voit tarkastaa sopimustyyppisi ja sen voimassa olon yleensä viimeisimmästä sähkölaskustasi, tai palveluntarjoajan sivulta.

Sähkösopimuksen vaihtaminen uuteen asuntoon

Jos sinulla on jo olemassa oleva sähkösopimus, yleensä on mahdollista siirtää se uuteen asuntoon halutessasi. Uuteen asuntoon muuttaminen on täydellinen tilaisuus vertailla sopimuksia uudelleen, koska luultavasti uuden asunnon sähkönkulutus on erilaista edelliseen verrattuna. Syötä postinumerosi ja arvioitu sähkönkulutuksesi yläreunasta löytyviin laatikoihin ja saat näet heti millaisia vaihtoehtoja on tarjolla.

Ole ajoissa liikkeellä sähkösopimuksen kanssa

Sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa ja tarjouksia vertailla hyvissä ajoin ennen uuteen asuntoon muuttoa. Sopimuksen teon jättäminen viime tippaan voi olla stressaavaa, ja saatat muuttohälinässä unohtaa sen jopa kokonaan. Sähkön pikakytkennät maksavat yleensä huomattavia summia rahaa, joten kilpailuttamalla ja vertailemalla sähkösopimuksen ajoissa varmistat, että sähkö on varmasti käytössäsi heti kun muutat.

Huomioi sähkönkulutustottumuksesi

Jokainen asunto ja jokainen ihminen on erilainen, siksi myös jokaisen kotitalouden sähkönkulutus on erilaista. Toiset kuluttavat sähköä hinnasta välittämättä, kun taas toiset pitävät huolen että kaikki käyttämättömät laitteet on kytketty pois päältä sähkön säästämiseksi. Kun muutat uuteen asuntoon, kannattaa miettiä, miten sähkönkulutustottumuksesi vaikuttavat sopimuksen valintaan. Jos voit ajoittaa sähkönkulutusta tietyille tunneille, pörssisähkö voi olla sopivin valinta. Toisaalta, jos et jaksa seurata hintoja jatkuvasti ja sähkönkulutuksesi on muutenkin pientä, määräaikainen kiinteähintainen sopimus on varmasti passeli valinta.

Haluaisitko vihreää energiaa uuteen asuntoon?

Jos ympäristö ja luonto ovat lähellä juuri sinun sydäntäsi, vihreä energia voi olla kaikkein paras valinta uuteen asuntoon. Lähes kaikilla palveluntarjoajilla on vaihtoehtona myös uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä, eli aurinko-, tuuli- ja vesivoimalla tehtyä sähköä. Vertailemalla vihreän energian sähkösopimuksia Summarumin kautta voit sekä säästää rahaa että vähentää hiilijalanjälkeäsi, kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Vihreän energian valinta on konkreettinen tapa vaikuttaa positiivisesti ilmastoon.

Mistä halvin sähkösopimus uuteen asuntoon?

Kilpailuttamalla sähkösopimuksen löydät nopeasti markkinoiden edullisimmat vaihtoehdot. Koska sopimustyyppejä on useita erilaisia ja sähkönmyyjiäkin lukemattomia, on vertailu on paras tapa varmistaa, ettet maksa liikaa ja saat parhaat mahdolliset tarjoukset oman sähkönkulutuksesi ja asumismuotosi perusteella.

Muistathan tarkastella sähkösopimuksien kokonaishintoja, sillä aina halvin sähkönhinta ei ole halvin kokonaishinta. Käy tarkkaan läpi myös mahdolliset kuukausimaksut ja perusmaksut joita sopimuksessa on ilmoitettu, jotta saat kokonaisvaltaisen kuvan hinnoittelusta.

Vertailu onnistuu helposti netissä, ja voit tehdä sen vaikka omalta kotisohvaltasi käsin. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, sillä sinun ei tarvitse itse ottaa yhteyttä eri sähköyhtiöihin – palvelumme hoitaa kaiken puolestasi ja näyttää eri sopimusten tiedot ja hinnat selkeästi yhdellä sivulla.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja:

Vertaile sähkösopimukset parilla klikkauksella
Siirry sähkövertailuun