Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
1,92 snt/kWh 3,8 snt/kWh 8,18 snt/kWh

Sähkösopimus nopeasti

Tuliko muutto eteen yllättäen? Ei hätää. Täyttämällä alla olevan hakemuksen löydät hetkessä sen sinulle parhaiten sopivan sähkösopimuksen ja saat sopimuksen tarvittaessa voimaan välittömästi.

Tuliko muutto eteen yllättäen? Vai unohtuiko sähkösopimuksen tekeminen muiden kiireiden vuoksi? Ei hätää. Täyttämällä alla olevan hakemuksen löydät hetkessä sen sinulle parhaiten sopivan sähkösopimuksen ja saat sopimuksen tarvittaessa voimaan välittömästi.

Ladataan lomaketta..

Tee sähkösopimus nopeasti

Muuton yhteydessä uuden asunnon sähköt saattavat helposti unohtua, jolloin uuteen kotiin joutuukin yllättäen ilman energianlähdettä. Monesti varsinkin vuokra-asunnoissa muuttoaikataulu voi olla hyvinkin tiukka, joten sähköttömässä asunnossa uuden elämän aloittaminen on hankalaa.

Muutto on monesti muutenkin todella stressaavaa aikaa, ja sähköjen hankkiminen uuteen kotiin voi jäädä viime tippaan tai peräti unohtua kokonaan. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka uuteen asuntoon on mahdollista saada uusi sähkösopimus heti voimaan – tai ainakin lähes välittömästi.

Nopea sähkösopimus

Kuinka nopeasti sähkösopimus on sitten oikein mahdollista avata ja mistä yhtiöstä ylipäänsä sähkösopimuksen voi saada erittäin nopeasti? Nämä kysymykset voivat joissain elämäntilanteissa tulla sinulle hyvinkin ajankohtaisiksi, ja siksi onkin oikein hyvä olla tietoinen erilaisista uuden sähkösopimuksen avaamiseen ja sen kytkemiseen liittyvistä kohdista.

Markkinoilla on tarjolla useita erilaisia ja erihintaisia sähkösopimuksia monilta eri sähköyhtiöiltä, ja sen vuoksi juuri sinulle itsellesi sopivan ja ennen kaikkea mahdollisimman nopeasti saatavan sähkösopimuksen löytäminen voi olla muutenkin kiireisessä elämässä välillä yllättävän hankalaa.

Yleensä sähköt on uuteen asuntoon saatavilla nopeasti jo seuraavana arkipäivänä tekemästäsi tilauksesta, ja tarvittaessa on joiltain sähköyhtiöiltä mahdollista myös hankkia sähkötoimitus pikatilauksena samalle arkipäivälle tai peräti viikonlopulle. Tämä kuitenkin maksaa useissa yhtiöissä jonkin verran enemmän kuin hitaammalla tavalla etenevä toimitus.

Useat sähköyhtiöt tarjoavat nykyään automaattisesti sähkösopimusta jo sille päivälle, kun sen hankkii. Tällöin sopimus on voimassa heti samana päivänä, mutta tavallisesti sähkötoimitus ajoitetaan alkamaan vasta seuraavana arkipäivänä. Tällaisessa tapauksessa esimerkiksi perjantaina tehdyn sähkösopimuksen sähkötoimitus on saatavilla alkamaan vasta seuraavana maanantaina.

Mikäli sähkötoimitus on tarpeellista saada esimerkiksi muuttotilanteissa aivan heti, on siis kannattavaa hankkia haluamansa sähkösopimus ja monesti lisähintaan saatava sähkötoimitus samalle päivälle. Tällöin sähkötoimitus järjestetään jo saman päivän aikana, mikäli niin sähköyhtiön kanssa sovitaan.

Pikainen sähkötoimitus on yleensä mahdollista saada sopimuksen mukaan myös viikonloppuisin, jolloin sähköttömyys jää mahdollisimman lyhytaikaiseksi. Tällöin sähkösopimus on kuitenkin muistettava tehdä haluttua viikonloppua edeltävänä perjantaina. Jotkin sähköyhtiöt tarjoavat lisämaksusta ympäri vuorokauden olevia palveluja, jolloin niihin on mahdollista ottaa yhteyttä milloin vain ja saada sopimukset toimituksineen voimaan pian.

Sähkösopimus nopeasti heti netissä

Sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa vertailusivuston avulla myös silloin, kun tarvitset sähköt nopeasti. Vertailusivustojen avulla sähkösopimuksen valinta on helppoa ja nopeaa, ja löydät varmasti itsellesi parhaan vaihtoehdon.

Tarvitset vertailusivuston lomakkeen täyttämiseen muutamia tietoja. Mitä tarkemmin osaat arvioida sähkönkulutuksenne suuruuden ja tiedät nykyisen sähkösopimuksen tiedot, sitä tarkemman arvion sähkövertailusivusto pystyy sinulle antamaan. Näin on mahdollista saada myös edullinen sähkösopimus nopeasti.

Ei haittaa, vaikket tietäisi aivan kaikkiin vertailun kohtiin vastausta, sillä voit aina klikata vaihtoehtoa ”en tiedä”. Siinä tapauksessa vertailusivustojen laskuri yleensä antaa keskimääräisen arvion puolestasi muiden tietojesi pohjalta.

Sähkövertailussa on useita vaiheita, mutta yhdellä lomakkeella tehtynä se helpottaa urakkaasi suunnattomasti verrattuna umpimähkäiseen hakuun hakukoneiden avulla. Lomakkeessa kysytään usein tiettyjä kysymyksiä, jotta sähkösopimukset listautuvat kriteeriesi mukaan parhaiten.

LUE MYÖS: Sähkösopimus voimaan heti

Mitä lomakkeessa kysytään?

Aivan aluksi annat lomakkeelle postinumerosi. Näin vertailusivusto löytää alueellasi tarjolla olevat sähkösopimukset, jottei listalle tule turhaan yhtiöitä, jotka eivät toimi asuinalueellasi.

Tämän jälkeen valitset asuntotyypin, johon sähkösopimus on tulossa. Asutko kenties omakotitalossa, kerrostalohuoneistossa vai rivitalossa? Tämä tieto on sähkösopimusta varten merkittävä, sillä erilaiset asunnot kuluttavat sähköä hyvin eri tavoin.

Mikäli tiedät tai olet hyvä arvioimaan, kerro seuraavaksi talouden energiankulutus vuodessa kilowattitunteina. Uuden asunnon kohdalla tämä voi olla haastavaa, mutta vinkkiä voi kysyä vaikkapa vastaanvanlaisessa asunnossa asuvalta tuttavalta. Tämän kohdan voi myös luonnollisesti jättää tyhjäksi, jos sen arviointi tuntuu mahdottomalta.

Erittäin tärkeä kysymys on, mikä on asuntosi koko neliömetreinä. Tämä on eräs merkittävä tekijä, jolla sähkövertailusivuston laskuri arvioi tulevaa sähkönkulutusta. Neliömäärän löytää yleensä kiinteistöesitteestä tai vuokrasopimuksesta.

Lisäksi lomakkeella kysytään, montako asukasta talouteesi kuuluu. Henkilöiden lukumäärästä asunnossa voidaan arvioida energiankulutuksen suuruutta. Joskus lomakkeilla myös eritellään lasten ja aikuisten määrä, mutta tämä on harvinaisempaa.

Asunnon lämmitystapa merkitään lomakkeelle, kuten myös mahdollinen sähkösaunan olemassaolo. Kauko-, maalämpö- tai sähkölämmitys vaikuttavat eri tavoin sähkönkulutuksen suuruteen. Saunasta puhuttaessa saatetaan kysyä myös keskimääräistä saunakertaa viikossa.

Nykyisen sähkölaskusi euromääräinen suuruus kuukaudessa kiinnostaa lomaketta, mutta muista jättää sähkönsiirto pois laskuista tässä vaiheessa. Tästäkin voit aivan hyvin antaa keskimääräisen arvion, koska se jo helpottaa vertailua.

Millainen hinnoittelu sähkösopimuksessasi on nyt käytössä? Onko sinulla yleis- vai vuodenaikasähkö tai vaikkapa aika- tai yösähkö? Kerrostaloasunnoissa käytetään yleensä yleissähköä, mutta monet omakotiasujat suosivat yösähköä.

Mikäli sinulla on voimassaoleva sähkösopimus tällä hetkellä, merkitse myös se, onko se määräaikainen vai toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus. Tämä määrittelee sen, voitko vaihtaa sähköntoimittajaa vai joudutko odottamaan nykyisen sopimuksesi päättymistä.

Vertailusivuston käyttö on helppoa

Näihin muutamaan yllä mainittuun kohtaan vastaaminen vie todellisuudessa vain minuutin, vaikka lista saattaa näyttääkin pitkältä. Erityisesti se nopeuttaa toimintaa, jos tiedät vaaditut vastaukset jo etukäteen tai osaat nopeasti arvioida vastaukset lähelle todellisuutta.

Sähkövertailun tekeminen ei sido sinua mihinkään. Voit vain tarkastella sivuston antamia vaihtoehtoja, mutta mitään niistä ei ole pakko valita. Kannattaa myös vierailla tarjottujen yhtiöiden verkkosivuilla, jos haluat vielä tarkempia lisätietoja.

Pääset näppärästi tarkastelemaan tarjolla olevia sopimuksia listattuna. Nopeasti saatavilla olevat sähkösopimukset ovat luonnollisesti ensimmäisenä listassa ja pääset vertailemaan niitä keskenään.

Voit myös klikata koko vertailulistan auki nähdäksesi sähkösopimukset kokonaisuudessaan, mikäli haluat käyttää niiden tutkimiseen enemmän aikaa. Sinun on myös mahdollista tallentaa sähkövertailu myöhempää tarkastelua varten tai vaikkapa rajata vaihtoehdot esimerkiksi sähköntuotantotavan tai muun haluamasi kriteerin mukaan.

Jos sinulle sopiva nopea sähkösopimus löytyy, klikkaa vain kyseisen sähkösopimuksen kohdalta ”valitse” -nappia. Siirryt automaattisesti valitsemasi sähköyhtiön verkkosivuille viimeistelemään prosessin ja teet näin kätevästi itsellesi parhaan sähkösopimuksen. Säästät aikaa ja vaivaa.

Joidenkin sopimusten kohdalla saattaa olla mahdollista, että jäät vertailusivulle täyttämään ensin yhteystietosi, minkä jälkeen pääset vahvistamaan haluamasi sähkösopimuksen solmimisen. Tämä ei vie aikaa kuitenkaan muutamaa sekuntia kauempaa.

Yhteenveto

Sähköt on siis yleensä mahdollista saada päälle jo saman päivänä aikana riippuen yhtiöstä, jonne sähkösopimuksen teet. Usein se onnistuu vain käyttämällä joidenkin yhtiöiden tarjoamaa pikakytkentäpalvelua, joka maksaa vaihtelevasti 50 – 150 euroa. Vaihtoehtoisesti, mikäli et ole todella kiireinen, sähköt saadaan päälle yleensä 2 – 3 vuorokauden kuluessa uuden sähkösopimuksen solmimisesta.

Suosittelemme aina hyvissä ajoin katsomaan ja solmimaan uuden sähkösopimuksen. Aina tämä ei kuitenkaan muistu mieleen esimerkiksi muuttohässäkässä, joten nopeille sähkösopimuksille on tosiaan tilausta. Uuden sopimuksen solmimisen jälkeen aina tilanteesta riippuen vanha sähkösopimuksesi pitää irtisanoa ellei uudessa sopimuksessasi toisin mainita. Jotkut yhtiöt katkaisevat automaattisesti vanhan sopimuksen uuden alkaessa.

Vertailusivustojen avulla löydät helposti ja nopeasti kaikki tarjolla olevat sähköntoimittajat ja heidän erilaiset sopimusvaihtoehtonsa. Sähköntoimituksen kytkemisnopeuden löydät myös yhtenä hakukriteerinä vertailusivustoilta. Mikäli siis tarvitset uuden sähkösopimuksen nopeasti, älä epäröi kääntyä vertailusivuston puoleen.

Yhdellä lomakkeella saat kätevästi listattuna eri sähkösopimukset, jolloin itsellesi jää vain valita niistä sopivin. Kannattaa kokeilla, mikäli tarvitset sähköä nopeasti. Tee sähkön hintakilpailutus jo tänään!

3 sähkönsäästövinkkiä:

  • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
  • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
  • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä

Usein kysyttyä

Kuinka nopeasti sähkösopimus voimaan?
Sähkösopimus on mahdollista saada nopeasti voimaan myös verkossa. Voit saada sähköjen kytkennän tavallisesti jo seuraavalle arkipäivälle. Joskus sähköyhtiöt perivät pikakytkennästä lisämaksua, etenkin jos sähköjen kytkentä osuu viikonlopulle, pyhäpäiville tai on saatava sähköt heti samana päivänä toimimaan.
Sähkösopimus unohtui - mitä teen?
Ei hätää. Jos olet muuttamassa ja sähkösopimus unohtui, niin tee sähkön kilpailutus netissä, ja ilmoita sähköyhtiölle, että tarvitset sähkösopimuksen mahdollisimman nopeasti. Sähköyhtiön asiakaspalvelu auttaa sinua ratkaisemaan ongelmasi pikimmiten.
Sähkösopimus voimaan nopeasti - mitä maksaa?
Jos tarvitset pikakytkennän samalle päivälle tai kytkentä ajoittuu viikonlopulle tai pyhäpäivälle, niin sähköyhtiö voi periä nopeasta kytkennästä lisämaksun, joka vaihtelee sähköyhtiöittäin - summat vaihtelevat 50-150 euron välillä. Ole siis ajoissa ja huolehdi, että aikaisemman sähkösopimuksesi pystyy irtisanomaan. Uuden sähkösopimuksen voi saada voimaan parhaimmassa tapauksessa jo seuraavalle arkipäivälle ilman lisämaksuja.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja:

Vertaile sähkösopimukset parilla klikkauksella
Siirry sähkövertailuun