Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
1,92 snt/kWh 3,8 snt/kWh 8,18 snt/kWh

Sähkösopimus ilman perusmaksua

Ladataan lomaketta..

Summarum Mediassa

Summarum Mediassa

Etsitkö sähkösopimusta ilman perusmaksua? Kyllä, mutta mistä? Lue alta tarkemmin, sillä niitä löytyy useilta sähkönmyyjiltä. Kilpailuta samalla ilman sitoumuksia sähkösopimuksesi kotimaisen Summarumin avulla ja nappaa käyttöösi sopimus ilman perusmaksua.

Sähkösopimus ilman perusmaksua

Eroja sähkösopimuksissa ilman perusmaksua löytyy sähköenergian kilowattituntihinnassa, sekä sopimuksen tyypissä ja kestossa. Voit löytää kilpailuttamalla sinulle sopivan ja edullisen sähkösopimuksen.

Sähkön siirtoa ja sen perusmaksua et voi kilpailuttaa, sen kustannukset määräytyvät paikallisen sähköverkkoyhtiön hinnaston mukaan.

Sähkösopimus ilman perusmaksua sopii sellaisiin kohteisiin, joissa sähköenergian kulutus on vähäistä. Kaukolämpöön liitetyt ja omalla vesikeskuslämmityksellä varustetut kerros- ja rivitaloasunnot ovat tyypillisesti kohteita, joissa sähköenergiaa kuluu kohtuullisesti. Lämmitys hoidetaan muilla energiamuodoilla kuin sähköllä.

Vain osan vuodessa käytössä oleva kesämökki tai loma-asunto voi myös hyötyä sähkösopimuksesta, jossa ei ole perusmaksua.

Perusmaksuton sähkösopimus ei automaattisesti ole edullisin vaihtoehto asuntoosi, sillä sen valittuasi joudut mahdollisesti maksamaan sähköenergiasta korkeampaa kilowattituntihintaa kuin perusmaksullisen sähkösopimuksen valitessasi.

Vaikka perusmaksun osuus ei missään sopimustyypeissä normaalisti ole kuin joitakin euroja kuukaudessa, kannattaa kokonaiskulut arvioida tarkkaan ja sopimuksia sekä eri sähköyhtiöitä kilpailuttaa vertailusivuilla.


Löydä edullisin sähkösopimus

Summarumin kautta löydät kilpailuttamisen avulla nopeasti sen sinulle sopivan sähkösopimuksen. Selkeän hakemuksen täyttäminen vie vain hetken aikaasi ja voit uuden sopimuksen avulla säästää tuntuvasti sähkökuluissasi.

Hae edullisin sähkösopimus tästä

Summarum Logo

Minkä tyyppisiä sähkösopimuksia on tarjolla?

Tilanteet ja tarjonta muuttuvat sähkömarkkinoilla. Uusia toimijoita tulee ja joitakin jopa lopettaa. Et ole sidottu lähimmän energiayhtiön tarjontaan, sillä sähköenergian myynti on nyt kilpailtua.

Sinun kannattaa kilpailuttaa sähkösopimuksesi vähintään joka toinen vuosi. Kilpailuttaminen on ilmaista, eikä sido sinua vaihtamaan sopimusta. Jos nykyinen sopimuksesi on edullisin, älä tee mitään. Mikäli parempia vaihtoehtoja löytyy, kannattaa toimia.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Sinulla saattaa olla jatkuva, toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Olet ehkä maksanut jo vuosia sähkölaskuja miettimättä asiaa sen kummemmin. Ehkä kannattaisi. Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen voi irtisanoa ilman perusteluja 14 vuorokauden irtisanomisajalla. Tässä sopimustyypissä sähkön hinta on usein edullinen.

Perusmaksut vaihtelevat nollasta eurosta jopa kymmeneen euroon kuukaudessa. Kilpailuta tämän sopimustyypin tarjoukset eri sähkönmyyjien välillä, niin saat tietää onko nykyinen sopimuksesi hinnaltaan kilpailukykyinen.

Määräaikainen sähkösopimus

Määräaikainen sähkösopimus voi olla voimassa samalla, kiinteällä kilowattituntihinnalla esimerkiksi puoli vuotta, vuoden, kaksi vuotta tai kolme vuotta. Pidempiä määräaikaisia sopimuksia ei yleensä tarjota. Silloin kun sähkön hinta vaihtelee voimakkaasi markkinoilla, saattaa kiinteähintainen, määräaikainen sähkösopimus olla järkevä ainakin silloin, jos hermoilet hintojen muuttuessa eikä sinulla ole aikaa tai halua optimoida kodin sähkölaitteiden käyttöä.

Myös määräaikaisten sähkösopimusten perusmaksuissa on eroja eri sähkönmyyjien tarjousten välillä. Perusmaksuttomia sähkösopimuksia tarjotaan joskus siksi, että näin houkutellaan kuluttajia tarttumaan matalan tai nollaperusmaksun sopimukseen. Koska perusmaksu muodostaa vain murto-osan kuukausittaisen sähkölaskun kokonaissummasta, kannattaa kilpailuttaa sähköyhtiöt myös kilowattituntihintojen perusteella.

Määräaikainen sopimus ei jousta. Se on voimassa samoilla ehdoilla sopimuskauden loppuun asti. Sähkönmyyjät ennakoivat ja tutkivat sähköenergian hintaa lähitulevaisuudessa ja asettavat kilowattituntihinnan määräaikaisessa sopimuksessa sille tasolle, että eivät jää tappiolle. Kuitenkin muutto toiseen asuntoon on peruste irtisanoa määräaikainen sähkösopimus.

Lähiaikoina on näkynyt uutisia, joissa kuluttajan määräaikainen sähkösopimus on loppunut. Kun asiakas on ottanut tilalle uuden määräaikaisen sopimuksen, on kilowattituntihinta ollut jopa kaksinkertainen entiseen verrattuna.

Ei kannata nojautua kuulopuheisiin. Jokaisen kuluttajan tilanne on erilainen. Saat selville sinulle tarjottavan määräaikaisen sähkösopimuksen hinnan vain kilpailuttamalla sopimuksen vertailusivustolla.

Voitko hyödyntää kaksiaikatariffia?

Niin sanotussa kaksiaikatariffissa on sähköenergian hinta yleensä kalliimpi arkipäivisin aamusta iltaan. Edullisempaa kilowattituntihintaa sovelletaan yöaikaan ja viikonloppuisin, jolloin esimerkiksi teollisuuden ja muun yritystoiminnan sähköntarve on pienempi.

On myös tarjolla sähkösopimuksia, joissa kuluttajan maksama kilowattituntihinta vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Kesällähän tunnetusti tarvitaan vähemmän valaistusta ja lämmitystä kuin talvella, joten sähkö hinnoitellaan näissä sopimuksissa kiinteästi eri vuodenaikojen kysynnän ja tarjonnan perusteella.

Markkinahintainen pörssisähkö

Pörssisähkön hinta määräytyy sähkömarkkinoilla kysynnän ja tarjonnan mukaan. Nämä Pohjoismaiden ja Baltian yhteisen sähköpörssin eli Nord Poolin niin sanotut spot-hinnat julkaistaan seuraavan päivän jokaiselle tunnille edellisenä päivänä noin klo 13:30 mennessä.

Oletko kiinnostunut pörssisähkön ostamisesta? Pörssisähköön perustuvia sähkösopimuksia on tarjolla kaikilla sähkönmyyjillä. Myös näistä sopimuksista osa on perusmaksuttomia.

Pörssisähkön hinta on vaihdellut kovasti viime aikoina. Hinta on ollut erilainen Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Baltiassa, vaikka luulisi, että se on koko sähköpörssin toiminta-alueella sama.

Hintaan vaikuttaa monta tekijää, sillä Nord Poolin jäsenmaiden oman tuotannon ohella näihin maihin tuodaan ja niistä viedään sähköä siirtoverkkoja myöten myös Keski-Eurooppaan. Sähkön tuonti Venäjältä Suomeen on merkittävää. Baltian sähkönsiirtoverkko on yhteydessä Venäjän sähköverkkoon vuoden 2025 loppuun asti.

Koska kysyntä ja tarjonta vaikuttavat pörssisähkön hintaan, on se yleensä talvisin suuremman lämmitys- ja valaistustarpeen takia kalliimpaa kuin kesällä. Pörssisähkön hintaan vaikuttavat myös fossiilisia polttoaineita käyttävien voimalaitosten polttoaineiden hinnat ja polttoaineista johtuvat päästömaksut ja haittaverot.

Pörssisähkö voi kesäisin olla jopa ilmaista. Sen käytöstä saatetaan jopa maksaa kuluttajille. Yleensä on laskettu, että pörssisähkön valinneella vuotuiset sähkölaskut ovat yhdistettyinä pienemmät kuin kiinteähintaisen sähkösopimuksen valinneilla. Jos pystyt sietämään hermoilematta sähköenergian hinnan vaihteluita eli hintapiikkejä ja nollahintoja, valitse pörssisähkö. Parhaan sähkösopimuksen – myös perusmaksuttoman – löydät sopimuksia kilpailuttamalla ja vertailemalla.

Haluatko ostaa ympäristösyistä vihreää sähköä?

Vihreää eli uusiutuvilla energiamuodoilla, kuten auringolla, tuulella ja vesivoimalla tuotettua sähköä on tarjolla useimmilla sähkönmyyjillä. Voit joutua maksamaan kuukausittain joitakin euroja tavallista enemmän siitä hyvästä, että valitset ympäristöystävällisen vaihtoehdon. Senkin tiedät vasta kilpailuttamalla sähkösopimuksen vertailusivustolla.


Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Sopiiko perusmaksuton sähkösopimus kesämökille?

Millainen on paras sähkösopimus mökille? Onko sinulla puulämmitteinen sauna kesämökillä. Lämmitättekö myös huvilan asuinhuoneita omalta tontilta saatavilla polttopuilla? Tuotatko itse mökin tarpeisiin sähköä valaistusta varten aurinkopaneeleilla ja pienillä tuulimyllyillä? Onko sinulla sellainen kesäpaikka, jota käytätte vain keväästä syksyyn?

Hyviä kysymyksiä. Jos kesämökin sähkönkulutus on kokonaisuudessaan pientä ja jopa osavuotista, on hyvin perusteltua tutkia, löytyisikö kesäpaikan tarpeisiin sellainen sähkösopimus, jossa ei ole kuukausittaista perusmaksua sähköenergian osalta. Miksi maksaa useita kuukausia turhaan maksuja, jos et edes käy talvisin mökillä.

Nyt voi olla oikea aika kilpailuttaa myös kesäpaikan sähkösopimus. Mieti, millainen sähkösopimus soveltuu perheesi mökkeilyn tarpeisiin ja pyydä tarjouksia vertailusivustolla. Et menetä mitään, sillä teet uuden sopimuksen vasta sitten, jos se päihittää ehdoiltaan ja hinnaltaan nykyisen.

Miksi sähkösopimus ilman perusmaksua on hyvä kerrostaloasunnossa?

Kerrostalo- ja rivitalohuoneistossa kertyy sähkölaskua yleensä vain valaistuksesta, ruoanvalmistuksesta ja säilytyksestä, astian- ja pyykinpesukoneiden sekä kuivausrumpujen pyörittämisestä, viihde-elektroniikan käytöstä ja saunomisesta.

Jos sinulla ei sähkösaunaa ja tiskikonettakaan ole, saattaa vuoden suurinkin sähkölaskusi olla maltillinen. Jos vielä vietät suuren osan kesäkaudesta mökillä ja muulloin työkomennuksilla, on harkinnan arvoista tutkia, tulisiko perusmaksuton sähkösopimus asunnossasi halvemmaksi kuin perusmaksullinen.

Yleensä pystyt tarkastelemaan vanhoja sähkölaskuja energiayhtiön verkkosivulla. Sieltä näet edellisten vuosien kulutuslukemat ja nykyisen vuosikulutusarvion asuntoosi. Uusia sähkösopimuksia pääset kilpailuttamaan vertailusivuston lomakkeen avulla.

Kannattaako perusmaksuton sähkösopimus kilpailuttaa omakotitaloon?

Omakotitalossa on usein lämmitysjärjestelmä, joka perustuu sähkön käyttöön. Suoran sähkölämmityksen vuotuiset kustannukset muodostavat suuren osan sähkön vuosikulutuksesta.

Jos talosi vanha öljylämmityskattila on jo korvattu esimerkiksi vesi-ilmalämpöpumpulla tai maalämpöpumpulla, saattaa ruokakuntasi sähkönkulutus jopa kasvaa entiseen verrattuna, vaikka lämmityskulut kokonaisuudessaan alentuvat. Lämmitystapamuutos tai lämmitysjärjestelmän saneeraus onkin hyvä peruste kilpailuttaa kiinteistösi sähkösopimus. Säästöt ovat mahdollisia nykyiseen verrattuna.

Jos asut omakotitalossa, joka on liitetty kaukolämpöön ja rakennus on energiapihi – jopa nollaenergiatalo – kannattaa ilman muuta vertailla myös perusmaksuttomia sähkösopimuksia.

Voinko itse vaikuttaa kotitalouteni sähkölaskuun?

Voit yhdessä perheenjäsentesi kanssa pohtia, miten saisitte kuukausittaisia sähkölaskuja pienemmiksi. Keinoja on monia:

  • Sammuttakaa valot huoneista, joissa ei oleskella.
  • Vaihtakaa vanhat hehkulamput ja halogeenipolttimot sekä loisteputket valaisimissa vähän virtaa kuluttaviin LED-lamppuihin.
  • Poistakaa muuntajat ja latauslaitteet verkkovirrasta, silloin kun niiden perässä ei ole kuormaa, sillä ne kuluttavat sähköä lepotilassakin.
  • Irrottakaa televisioiden, tietokoneiden ja viihde-elektroniikkalaitteiden verkkojohdot pistorasioista, silloin kun laitteita ei käytetä. Kodin elektroniikka kuluttaa myös sähköä lepotilassa, joten laitteita ei kannata pitää turhaan päällä.
  • Pudottakaa huonelämpötilaa varsinkin toisarvoisissa tiloissa ja makuuhuoneissa.
  • Hankkikaa ulkovaloihin hämäräkytkimillä varustettuja lamppuja tai vaihtakaa ulkovalaisimet liiketunnistimilla, mikroaaltotunnistimilla ja hämäräkytkimillä varustettuihin – samoin käytävien ja kellaritilojen valaisimet.
  • Ilmalämpöpumpun hankinta muun lämmityksen rinnalle tienaa hintansa nopeasti.
  • Yläpohjan lisäeristäminen on kannattavimpia energiainvestointeja omakotitalossa.
  • Ikkunat kannattaa tiivistää, joskus myös vaihtaa, jos ne ovat huonokuntoiset ja kaksilasiset.
  • Sijoittakaa kylmälaitteet niin, että esim. liesi ja pesukoneet eivät lämmitä niitä.
  • Ajastakaa erilliset lämminvesivaraajat päälle yöksi. Silloin aamusuihkun vesi on lämmitetty halvalla sähköllä.
  • Ajasta pesukoneet pesemään pyykit ja astiat silloin, kun sähkö on halvimmillaan.
  • Käyttäkää sähkösaunaa viikonloppuisin ja iltaisin, kun kilowattitunnin hinta on järkevällä tasolla.
  • Kilpailuta sähkö, sillä voi olla yllättävän suuri vaikutus maksamasi sähkön hintaan.

Miten menettelen sähkösopimuksen kanssa, kun aioin hankkia sähköauton?

Joko huristelet sähköautolla vai onko sellainen harkinnassa lähitulevaisuudessa? Silloin joudut miettimään myös ajoneuvon latausmahdollisuuksia omassa autotallissa, autokatoksessa tai pysäköintipaikan yhteydessä.

Sähköautojen latauslaitteita on tarjolla erilaisia ja eri tehoisia. Nopeimmissa latausteho on samaa luokkaa kuin sähkökiukaassa tai keittiön monitoimiliedessä. Latauslaitteen tilaamisen ja asentamisen yhteydessä joudut yhdessä sähköurakoitsijan kanssa miettimään, tarvitaanko kiinteistöösi uusi sähkökeskus tai vanhaan keskukseen suurempi sulakekoko.

Sähköauton hankinta on aina sellainen toimi, joka johtaa väistämättä muutoksiin kiinteistösi sähköenergiankulutuksessa ja käytön ajankohdissa. Jos käyt sähköautollasi arkipäivisin töissä, niin silloin ajoneuvon lataaminen ajoittuu ilta- ja yöaikaan.

Kiinteistön sähköliittymän sulakekoon muutos johtaa automaattisesti muutoksiin sähkösopimuksessa. Kilpailuttamalla sopimuksen vertailusivustolla, saat tietää, onko suurentuneen kulutuksen ja sulakekoon takia enää mahdollista saada uutta sopimusta ilman perusmaksua. Lue tarkemmin lisää siitä, millainen on paras sähkösopimus sähköautoilijalle.

Miksi myös sähkön siirtomaksut ovat nousussa?

Sähköenergian siirrosta perittävä perusmaksu ja kulutettuihin kilowattitunteihin perustuva laskutus ovat sellaisia, joita et voi kilpailuttaa. Olet ehkä huomannut, että perusmaksutkin ovat viimeaikoina nousseet.

Tämä johtuu osittain siitä, että myrskyille, ukkosille ja lumikuormille herkkiä ilmajohtoja on vaihdettu vähemmän häiriöherkkiin maakaapelointeihin. Sähkön siirtoyhtiötkin joutuvat ostamaan markkinoita sähköä, jolla siirtohäviöt katetaan. Se maksaa nyt entistä enemmän. Myös etäluettavat sähkömittarit ovat osa sähköverkkoa ja sen palveluita. Niidenkin maksaja on loppukäyttäjä eli sinä muiden mukana kuluttajana.


Miksi kilpailuttaa sähkösopimukset Summarumilla?

  • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen
  • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
  • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


Muuttuuko perusmaksu, jos tuotan ja myyn itse sähköä?

Kun sähköenergian hinta on vaihdellut voimakkaasti, on kuluttajien kiinnostus tuottaa itse osa tarvitsemastaan sähköstä kasvanut. Aurinkopaneeleita on helpohkoa asentaa pientalojen katoille ja pihoille myös taajamissa. Kiinteistökohtaiset tuulivoimalat ovat käytännössä mahdollisia vain haja-asutusalueilla, joten sellaista voit harkita mökkitontillesi, mikäli tuuliolot ovat suotuisat.

Kiinnostaako sinua oma aurinkovoimala? Aurinkosähköjärjestelmät mitoitetaan yleensä niin, että ne tuottavat 20-35 % kiinteistössä kulutettavasta sähköstä. Jos investointi on ylimitoitettu, on myös takaisinmaksuaika pitkä.

Mikäli tavoitteenasi on hankkia aurinkosähköjärjestelmä omakotitaloosi tai huvilallesi niin, että kulutat perheesi kanssa itse tuottamanne sähkön muun muassa mökin valaistukseen ja varakäyntiakkujen lataukseen tai kotona sähköauton akun lataukseen, ei tällaisella tuotantorakenteella yleensä ole syytä tehdä muutoksia sähkökeskukseen tai muuttaa sähkösopimusta.

Aurinkosähköä saa parhaalla hyötysuhteella tuotettua kesäaikana ja huonommalla valoisina talvikuukausina ja syksyisin. Jos kiinteistösi aurinkosähkö- tai tuulisähköjärjestelmä mitoitetaan tuottamaan enemmän sähköä kuin sitä kesällä tarvitsette, on sähköä järkevää myydä myös sähköyhtiön verkkoon. Silloin järjestelmään tarvitaan enemmän tekniikkaa.

Ota yhteyttä paikalliseen sähkölaitokseen ja järjestelmiä asentavaan urakoitsijaan, niin saat selville, mitä sinun pitää ottaa huomioon, kun mitoitat ja valitset uusiutuvaa sähköä tuottavaa järjestelmää.

Mikäli haaveesi on toimia sekä aurinko- tai tuulisähkön tuottajana että myyjänä, niin varaudu myös siihen, että joudut solmimaan myös uuden sähkösopimuksen. Olipa perusmaksu mukana sähkölaskussa tai ei, sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi sähkösopimusta ilman perusmaksua sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Usein kysyttyä

Miten löytyy edullinen sähkösopimus ilman perusmaksua?
Sähkön kilpailutus on helppo ja vaivaton tapa löytää edullinen sähkösopimus ilman perusmaksua. Voit kilpailuttaa sähkösopimukset sivustollamme ilmaiseksi vain muutamassa minuutissa. Valitse sähkötarjouksista edullisin sähkösopimus ilman perusmaksua ja säästä sähkölaskussasi!
Millaiseen asuntoon sähkösopimus ilman perusmaksua sopii?

Jos sinulle löytyi halvin sähkötarjous ilman perusmaksua ja mietit millaiseen asuntoon se käy, niin vastauksemme on, että perusmaksuton sähkösopimus sopii parhaiten pienen kulutuksen asuntoihin, kuten kerrostaloyksiöihin, -kaksioihin tai jopa -kolmioihin, joissa vuotuinen sähkönkulutus on pientä. Sama pätee myös energiatehokkaisiin omakoti- ja rivitaloihin, joissa kulutus on pientä.

Tietenkin, jos perusmaksuton sähkösopimus sisältää aivan ylikalliin kwh tuntihinnan, niin asiaa kannattaa harkita uudelleen.

Tässä asiassa auttaa, että tietää oman vuotuisen sähkönkulutuksen suurin piirtein, niin voi laskea suuntaa-antavia arvioita tulevista sähkölaskuista ja tehdä sen perusteella päätöksiä.

Mikä on halvin sähkösopimus ilman perusmaksua?
Verkosta ainakin haetuimpiin kuuluu Helen sähkösopimus ilman perusmaksua, mutta halvin löytyy pelkästään kilpailuttamalla sähkötarjoukset netissä. Halvin sähkösopimus ilman perusmaksua ei tule halvaksi ellei sinun sähkön kulutuksesi ole myös maltillista, joten ota kaikki vinkin käyttöön, lukemalla sähkön kulutukseen liittyvä artikkelimme tai googlaamalla esimerkiksi miten säästää sähköä.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja: