Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
1,92 snt/kWh 3,8 snt/kWh 8,18 snt/kWh

Sähkösopimuksen vaihtaminen

Sähkösopimuksen vaihtaminen voit säästää sievoisia summia rahaa. Toimi heti ja täytä olla oleva lomake. Sen avulla kilpailutat hetkessä palveluntarjoajat ja löydät sinulle parhaiten sopivan sähkösopimuksen.

Sähkösopimuksen vaihtaminen voit säästää sievoisia summia rahaa. Toimi heti ja täytä olla oleva lomake. Sen avulla kilpailutat hetkessä palveluntarjoajat ja löydät sinulle parhaiten sopivan sähkösopimuksen.

Ladataan lomaketta..

Sähkösopimuksen vaihtaminen

Sähkösopimuksen vaihto on nykyisin melko yksinkertaista. Kuluttajan sähkösopimus solmitaan aina yksityishenkilön ja sähköyhtiön välille. Sen tarkoituksena on määritellä sähkön jakelusta veloitettava hinta. Voit solmia sähkösopimuksen minkä tahansa sähköyhtiön kanssa haluatkin sijainnista riippumatta, vaikka Suomessa sähkön siirrosta vastaakin aina paikallinen yhtiö.

Sähköyhtiöitä on olemassa useita, joten juuri omiin tarpeisiin sopivan yhtiön löytäminen voi osoittautua yllättävän haasteelliseksi. Ennen sähkösopimuksen allekirjoittamista kannattaa aina perehtyä kaikkiin mahdollisiin palveluntarjoajiin sekä vertailla ja kilpailuttaa eri toimijoiden tarjoamia mahdollisuuksia.

Kilpailuttamalla eri sähköyhtiöiden tarjoamia sopimuksia voi säästää vuositasolla isojakin summia rahaa. Useimmiten sekä sähkösopimuksen solminen että sen kilpailuttaminen onnistuvat ihan yhtä helposti ja nopeasti verkossa.

Miten vaihdan sähköyhtiötä verkossa?

Sähkösopimuksen vaihtaminen käy nykyisin lähestulkoon yhtä näppärästi pelkän verkkoyhteyden välityksellä. Kilpailuttaminen tai sopimuksen vaihtaminen eivät maksa sinulle mitään, mikä tekee siitä entistä mukavampaa.

Tässä artikkelissa tarkastelemme sähkösopimuksen vaihtamiseen liittyviä asioita. Annamme sinulle käytännön vinkkejä asian suorittamisesta ja kerromme millaisia sähkösopimuksia on mahdollista vaihtaa ja miten.

Luettuasi sähkösopimuksen vaihtamista käsittelevän artikkelimme tiedät, mistä ja miten löydät edullisimman yhtiön palvelut ja säästät lopulta suuriakin summia rahaa. Sähkön toimittajan vaihtaminen voi tietyissä tilanteissa olla todella kannattavaa. Lähdetään nyt tutkimaan asiaa syvemmin!

Miten sähkösopimus vaihdetaan Summarumin kautta?

Alla kuvailemme nopeiden vaiheiden kautta sen, miten vaihtaa sähkösopimus avullamme jo tänään!

  1. Täytä hakemukseen kaikki tarvittavat tiedot.
  2. Lähetä hakemus meille.
  3. Odota hetki. Me kilpailutamme sähköntoimittajat puolestasi maksutta.
  4. Saat nähtävillesi kaikki tarjoukset.
  5. Valitse niistä itsellesi sopivin vaihtoehto.
  6. Jatka prosessia sähköyhtiön kanssa.

Sähkösopimuksen vaihto tapahtuu yhteistyökumppaneidemme avulla aina turvallisesti ja nopeasti.

Näissä tilanteissa sähkösopimuksen vaihto onnistuu

Yleisin syy sähkösopimuksen vaihtamiselle on edullisempi hinta, mutta myös ympäristöystävällisyydellä ja saadulla asiakaspalvelulla on merkitys sähköyhtiön valinnassa. Vaikka sähkösopimuksen muuttaminen onkin nopeaa ja helppoa, ei sen tekemistä kannata jättää viime tippaan.

Hyvä tietää
Sähkösopimus vaihtuu yleensä 14 vuorokauden sisällä uuden sopimuksen solmimisesta. Sen voi vaihtaa milloin vain silloin, kun se on toistaiseksi voimassa oleva.

Määrä-aikainen sopimus puolestaan on mahdollista vaihtaa yleensä vasta tuon ennalta määritellyn määrä ajan päätyttyä. Tyypillisin sähkösopimuksille kirjoitettu määräaika on yksi tai kaksi vuotta. Jos siis mietit sitä miten sähkösopimus vaihdetaan, tarkista aivan ensimmäiseksi nykyisen sopimuksesi muoto.

Joissain tapauksissa määräaikaisen sähkösopimuksen voit vaihtaa muuton yhteydessä myös kesken sovitun sopimusajan. Vaikka sähköä myyvä yhtiö muuttuisikin, ei sähkön siirron hinta muutu, sillä siitä vastaa edelleen sama paikallinen sähköyhtiö.

Tällaisen verkkoyhtiön on toimitettava samoin ehdoin sähköä kuluttajille heidän suosimastaan sähkön myyjästä riippumatta. Sähkön myyjän vaihtuminen ei aiheuta sähkökatkosta tai erillistä veloitusta.

Sähköyhtiön muutos ei myöskään voi vaikuttaa saadun sähkön laatuun. Samainen sähköä siirtävä yritys toimittaa edelleen samalla laadulla sähköä asuntoon, vaikka sitä myyvä taho onkin muuttunut.

Kaikki sähkö on laadultaan samanlaista, niin sanottua vihreää sähköä ei ole olemassa. Sähkön tuotantomallit vaihtelevat, jolloin voidaan myydä ekologisesti tuotettua sähköä.

Sähkömyyjän vaihto onnistuu näillä yhteistyökumppaneillamme

Kilpailuta sähkösopimukset ja vaihda edullisempaan sähköön

Sähköyhtiön vaihtaminen ja uuden edullisemman sähkösopimuksen löytäminen useiden eri toimijoiden kymmenistä vaihtoehdoista voi osoittautua varsin työlääksi tehtäväksi. Kilpailuttamalla eri toimijoiden tarjonnan sinun on mahdollista helpottaa valinnan tekoa sekä säästää lopulta rahaa edullisemman sähkösopimuksen myötä.

Summarumin palvelussa voit kilpailuttaa eri sähkön myyjiä ja heidän tarjoamiaan sopimuksia. Kilpailuttaminen ei maksa sinulle mitään, eikä se yleensä velvoita mihinkään.

Prosessia voi pitää eräänlaisena tiedusteluretkenä netin ihmeellisessä maailmassa. Laskuriin kirjaat pyydetyt tiedot sekä toivomukset sähkösopimukseen liittyen. Tällaisia ovat mm.

  • yleinen kulutusmäärä
  • arvioitu hintabudjetti.

Tietojen kirjaamiseen ei kulu kuin muutama minuutti, jos sitäkään. Kilpailutus onnistuu siis yhdellä verkossa täytettävällä lomakkeella, jonka löydät sivun ylälaidasta. Sähkösopimuksen kilpailuttamisesta täytetty lomake lähetetään Summarumin järjestelmään, joka listaa kaikkien vertailupalvelun yhteistyökumppaneiden erilaiset sähkösopimusvaihtoehdot.

Listauksesta voit valita itseäsi eniten miellyttävän myyjän ja solmia annetun ehdotuksen lopulliseksi sähkösopimukseksi. Sähkön kilpailuttaminen on järki päätös, koska siten voit löytää omiin tarpeisiin ja toiveisiin parhaiten istuvan palvelun tuottajan sekä tietysti edullisimman vaihtoehdon.

Kilpailuttamalla eri tarjoajia voit myös selvittää itsellesi millaista toimijaa oikeastaan etsitkään ja millaisia asioita yhtiöiltä toivot. Kilpailuttaminen on lisäksi todella helppoa ja nopeaa. Kokeilemalla et  menetä mitään, vaikka sopivaa tarjousta ei löytyisikään.

LUE MYÖS: Halvin sähkö

Onnistuuko myös määräaikaisen sähkösopimuksen vaihtaminen?

Sähkösopimukset noudattavat yleensä kahta erilaista mallia, toistaiseksi voimassa olevaa sekä määräaikaista. Määräaikaisen sähkösopimuksen hyvä puoli on se, että sen hintaa ei voida korottaa kesken sopimuskauden.

Se on kuitenkin voimassa yleensä tietyn ennalta määrätyn ajan, kun taas toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset on irtisanottavissa milloin vain. Määräaikainen sähkösopimus on usein kestoltaan joko 12 tai 24 kuukautta.

Mikäli sähkösopimuksen määräaika ylittää kaksi vuotta, sopimus voidaan irtisanoa aikaisintaan kahden vuoden kuluttua sähkösopimuksen alkamisesta. Yleensä myös määräaikainen sähkösopimus on mahdollista vaihtaa toiseen jo ennen määräajan täyttymistä esimerkiksi muuton takia.

Määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanominen

Määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanominen onnistuu siis tyypillisesti muuton yhteydessä. Tällöin voidaan noudattaa toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen mallin mukaista 14 vuorokauden irtisanomisaikaa. Vasta kun määräaikaisen sähkösopimuksen purkaminen tehdään, voidaan uusi sähkösopimus aloittaa.

Kuten sanottu, määräaikaisessa sopimuksessa sähkön hinta on usein koko sopimussuhteen keston ajan vakio. Sovittu hinta voi kuitenkin olla sidottu veroihin, muihin kuluihin tai johonkin indeksiin.

Nämä voivat vaikuttaa sähkön hintaan myös silloin, kun hinta on määritelty vakioksi koko sopimuskauden ajaksi. Koska määräaikainen sähkösopimus on vaihdettavissa vain sen määräajan umpeuduttua tai muuton yhteydessä, kannattaa sopimusehdot lukea tarkasti.

Kaksi vuotta voi olla pitkä aika maksaa ylihinnoiteltua sähköä tai muutoin huonosti toimivasta palvelusta.

LUE LISÄÄ: Sähkösopimuksen irtisanominen

Näin sähkösopimuksen vaihto käytännössä onnistuu

Sähkösopimuksen vaihtaminen käy lähes yhtä helposti ja nopeasti kuin sellaisen kilpailuttaminenkin. Sopimuksen tekeminen onnistuu

  • sähköpostitse
  • verkkosivuston lomakkeella
  • puhelimitse.

Virallista, kirjallista sähkösopimusta ei tarvitse käydä allekirjoittamassa sähkön myyjän konttorilla. Löydettyäsi omiin tarpeisiisi parhaiten istuvan sähkötarjouksen, voit solmia sopimuksen valitsemasi uuden sähköä myyvän tahon kanssa.

Sähköyhtiön vaihto ja sen eri vaiheet

  1. Sopimus astuu voimaan 14 vuorokauden kuluessa sen tekemisestä.
  2. Uusi sopimus voidaan hyväksyä joko sähköisellä allekirjoituksella tai henkilötunnusten syöttämisellä.
  3. Vahvistusviesti varmistaa sopimustietojen tallentuneen järjestelmään.
  4. Sähkön myyjä hoitaa puolestasi aiemman sähkösopimuksen irtisanomisen ja tarkistaa sähkön käyttöpaikkaa koskevat tiedot paikalliselta sähköverkkoyhtiöltä. Näin sähköyhtiön vaihto tapahtuu näppärästi.
  5. Samalla sähköverkkoyhtiö suorittaa mittarinluennan ja ilmoittaa edelliselle sähkön myyjälle sopimuksen irtisanomisesta. Mittarinluentaan perustuen sinulle lähetetään erillinen tasauslasku edelliseltä myyjältä.

Kuinka aikaisin uusi sähkösopimus tulisi solmia?

Voit olla yhteydessä sähköntoimittajaan ja tiedustella sieltä kuinka aikaisin uusi sähkösopimus tulisi solmia. Tyypillisesti sähköyhtiöt hoitavat vaihdon täysin puolestasi, eikä sinun tarivtse murehtia ajankohdista itse sen suuremmin.

Sähköyhtiön vaihtaminen ei vaikuta sähkön jakeluun myyjän vaihdoksen missään vaiheessa. Yleensä vaihdokseen kuluu aikaa kahdesta neljään viikkoa, kirjallinen tai sähköinen vahvistus lähetetään uuden sopimuksen astuttua voimaan.

Vastedes sinulle tulee kahdelta eri yritykseltä sähkölaskut. Paikallinen sähköverkkoyhtiö vastaa edelleen sähkön siirrosta ja laskuttaa siitä itsenäisesti.

Myös uusi sähkön myyjä lähettää paikalliselta sähköyhtiöltä saamiensa mittarilukemien perusteella oman laskunsa, joka perustuu sähköenergian myyntiin. Sähkön siirtohinta ei saa muuttua myyjän vaihdoksen yhteydessä.

Sähkösopimuksen vaihto vai siirto?

Muuttaessasi uuteen osoitteeseen myös sähkösopimuksen siirto voi tulla kysymykseen uuteen asuntoon samoilla sopimusehdoilla. Joillakin sähköä myyvillä yrityksillä tällainen on mahdollista, toiset sen sijaan vaativat aiemman sopimuksen purkamista ja uuden solmimista.

Muutto toiseen asuntoon voidaan myös nähdä oivallisena mahdollisuutena vaihtaa sähkösopimus parempaan ja edullisempaan. Mutta kumpi vaihtoehto on kannattavampi?

Sähkösopimuksen siirtäminen sellaisenaan vanhasta asunnosta uuteen on tietysti helppo vaihtoehto. Muuton keskellä ei välttämättä ole aikaa ja energiaa lähteä kilpailuttamaan, vertaamaan ja sopimaan uusia sopimuksia.

Tällöin sähkösopimuksen siirto samoilla ehdoilla on mitä mainioin vaihtoehto. Jos olet kuitenkin hyvissä ajoin liikkeellä uutta sopimusta etsimässä, voit löytää vielä edellistäkin paremmin sopivan tarjouksen.

Itse vaihtoprosessi sujuu näkökulmastasi lähes yhtä vaivattomasti kuin sopimuksen siirtokin. Kilpailuttaminen ja toimivan tarjouksen löytäminen on se työläin osuus uuden sopimuksen solmimisesta.

Sähkön hintaa on hyvä pitää silmällä ja erilaisia mahdollisuuksia tarkkailla, vaikka niille ei vielä olisikaan tarve. Kun se sitten on ajankohtainen, tiedät jo valmiiksi millaista etsit ja mistä.

Tällöin et joudu tekemään päätöksiä umpimähkäisesti ja tule sitoutuneeksi johonkin sellaiseen, joka ei pidemmällä aikavälillä toimikaan. Jos onnistut kerralla löytämään hyvän sähkön myyjän, ei sitä tarvitse vaihtaa.

LUE LISÄÄ: Muuttosähkö

Sähkösopimuksen vaihtaminen toisen nimiin

Sähkösopimuksen vaihtaminen toisen nimiin saattaa muuttua ajankohtaiseksi jossain vaiheessa elämää. Esimerkiksi sähkösopimuksen vaihtaminen puolison nimiin saattaa olla mahdollista, mutta se on usein hyvin tapauskohtaisesti kiinni sähköä välittävästä yrityksestä.

Sähköyhtiöt eivät yleisesti ottaen varsinaisesti siirrä voimassa olevaa sähkösopimusta toisen henkilön nimiin. Siirtämisen sijaan sopimus on yleensä ensin purettava, jonka jälkeen kokonaan uusi sopimus kirjoitetaan.

Sähkösopimuksen siirtäminen toisen nimiin saattaa kuitenkin olla tapauskohtaisesti mahdollista, joten sinun kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä sähköyhtiöön asiaa harkitessa.

Sähkösopimuksen uusiminen

Sähkösopimuksen uusiminen samalle sähköyhtiölle ilman kilpailutusta ei ole järkevää. Jos et tee kilpailutusta, saatat menettää sievoisia summia, joita sähkösopimuksen vaihto olisi sinulle voinut tuoda.

Uuden sähkösopimuksen tekeminen on Summarumin kautta todella vaivatonta. Sinun ei tosiaan tarvitse tehdä muuta kuin ilmoittaa hakemukseen pyydetyt tiedot ja jättää kaikki huoleksemme.

Se, milloin voi tehdä uuden sähkösopimuksen riippuu täysin nykyisestä sopimuksestasi.

Kuinka usein sähkösopimuksen voi uusia?

Sähkösopimukset voit kilpailuttaa käytännössä niin usein kuin vain haluat, ellei sinulla ole voimassa olevaa määräaikaista sopimusta. Mikäli vaihdat sähkön myyjää useammin kuin kerran vuodessa, saattaa paikallinen jakeluverkkoyhtiö laskuttaa sähkömittarin lukemisesta aiheutuvan maksun.

Sitä, kuinka usein sähkösopimuksen voi vaihtaa, ei siis kuitenkaan ole mitenkään rajattu. Sähkösopimuksen vaihtaminen useammin kuin kerran vuodessa voi ainoastaan tuoda sinulle lisäkuluja eikä ole siksi kovin suositeltavaa.

Vaihda sähkösopimus jo tänään!

Me Summarumilla teemme yhteistyötä ainoastaan hyvämaineisten ja luotettavien sähköyhtiöiden kanssa.

Täytä helppo hakemus ja anna meidän kilpailuttaa sähköyhtiöt puolestasi – vaihda sähkösopimus vaivattomasti nyt!

Usein kysyttyä

Minkälaisia syitä sähkösopimuksen vaihtamiselle on?
Sähkösopimuksen vaihtamisen ylesimpiä syitä ovat edullisempi hinta, ympäristöystävällisyys sekä muutto uuteen osoitteeseen, jonne nykyinen sähköntarjoaja ei tarjoa sähköä.
Mistä edullisin sähkösopimus?
Edullisin sähkösopimus löytyy aina kilpailutuksen kautta. Kilpailuttamalla sähkön tarjoajat kuluttaja varmistaa, että lainojen vertailussa otetaan huomioon useita toimijoita ainoastaan yhden tai kahden lainantarjoajan sijaan.
Pystyykö määräaikaista sähkösopimusta vaihtamaan?
Määräaikainen sähkösopimus on mahdollista vaihtaa usein esimerkiksi muuton takia. Kuluttajan kannattaa kuitenkin varmistaa sähkösopimuksen ehdoista, mitkä ovat juuri kyseisen sähkösopimuksen vaihtamisen ehdot.
Vertaile sähkösopimukset parilla klikkauksella
Siirry sähkövertailuun