Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
1,92 snt/kWh 3,8 snt/kWh 8,18 snt/kWh

Kuukausimaksuton sähkösopimus

Haluaisitko kuukausimaksuttoman sähkösopimuksen? Hanki paras sellainen nopeasti kilpailuttamalla.

Haluaisitko kuukausimaksuttoman sähkösopimuksen? Hanki paras sellainen nopeasti kilpailuttamalla.

Ladataan lomaketta..

Kuukausimaksuton sähkösopimus

Kun lähdetään arvioimaan kuhunkin kotitalouteen sopivaa ja edullisinta sähkösopimusta, on fiksuinta ottaa valintaa tehdessä huomioon se, mistä sähkölasku oikein muodostuu.

Sähkösopimuksia on saatavilla kuukausimaksulla ja ilman. Kuukausimaksuton sopimus soveltuu etenkin opiskelijoille ja pienille talouksille. Luontoystävälliset vaihtoehdot taas tarjoavat vihreää, uusiutuvaa sähköä. Opiskelijoille on tarjolla omia sopimuksia esimerkiksi pörssisähköllä.

Mutta mitkä muut tekijät vaikuttavat sähkön lopulliseen hintaan?

Sähkön hinta muodostuu monesta eri tekijästä

Sähkölaskun määrä vaihtelee eri sähköyhtiöiden välillä riippuen siitä, millaisia sopimusehtoja sähkösopimus sisältää, millä tavalla sähkö on tuotettu, mikä esimerkiksi sen hetkinen asumismuoto on, ja onko sähkösopimus määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva.

Sähkönkulutus voi vaihdella kotitalouksien mukaan yksilöllisesti myös muun muassa sen mukaan, kuinka paljon kotitaloudessa on sähkölaitteita, ja että sisältyykö sähkön kulutukseen esimerkiksi lisänä lämmityskuluja.

Myös globaali tilanne ja se, asuuko kaupungissa vai maaseudulla, vaikuttaa sähkön hintoihin.

Sähköyhtiöillä on olemassa runsaasti erilaisia henkilökohtaisesti räätälöityjä sähkösopimuksia, jotka kannattaa säännöllisin väliajoin kilpailuttaa parhaimman sähkösopimuksen saamisen varmistamiseksi.

Tavoitat seuraavat sähköyhtiöt palvelumme kautta

Sähkön perushinta, siirtomaksu ja sähkövero

Sähkölaskussa säästää varmasti, kun tietää, mitkä eri asiat vaikuttavat sähkön lopulliseen hintaan.

Lähtökohtaisesti sähkön hinta on noin 5-8 senttiä per kWh eli kilowattitunti. Sähkön kilowattitunnin lisäksi sähkösopimukseen sisältyy kuukausittainen perusmaksu, joka vaihtelee jonkin verran sen mukaan, valitsetko toistaiseksi voimassa olevan vai määräaikaisen sähkösopimuksen.

Lopuksi sähkön hintaan lisätään vielä sähkönsiirtomaksu ja sen hetkinen sähkön verotusosa, joka on tällä hetkellä noin 2,79 senttiä kilowattitunnilta.

Haluatko määräaikaisen vai kestosopimuksen?

Ensimmäiseksi sähkön hintaan vaikuttaa sähkösopimusmuoto.

Määräaikainen sähkösopimus tehdään yleensä vuodeksi tai kahdeksi kerrallaan. Määräaikaisen sopimuksen hinta on kiinteä, eli siinä on tavallisesti aina samana pysyvä kuukausimaksu. Useimmiten sähkön hinta on piirun verran alhaisempi määräaikaisissa sopimuksissa kuin toistaiseksi voimassa olevissa sähkösopimuksissa.

Määräaikaisen sopimuksen etu on se, että sen hinta on ennustettava, mutta määräaikaista sähkösopimusta ei voi toisaalta kuitenkaan esimerkiksi katkaista muutoin kuin muuton yhteydessä. Tämän kaltaiset sopimukset voivat olla jopa kolmen vuoden mittaisia.

Sähkösopimuksen voi tehdä myös toistaiseksi voimassaolevana ilman sitoumuksia, jolloin siinä on kahden viikon kuluttajansuojan tuoma irtisanomisaika. Toistaiseksi voimassaoleva sopimus on täten joustavampi valinta, koska sen voi vaihtaa milloin vain edullisempaan sopimukseen tai vaihtaa sähköyhtiötä kokonaan.

Asutko kerrostalossa, rivitalossa vai omakotitalossa?

Sähkön hintaan vaikuttaa myös asiakkaan sen hetkinen asumismuoto. Kerrostalon, omakotitalon tai kesämökin sähkön kulutus voivat vaihdella paljonkin keskenään, kuten myös esimerkiksi se, kuinka monta neliötä kerrostaloasunto sisältää.

Etenkin pienen kotitalouden kerrostalon sähkönkulutus eroaa merkittävästi vaikkapa omakotitalon sähkönkulutuksesta, ja tämä kannattaa ottaa huomioon sähkösopimusta valittaessa.

Oletko opiskelija tai yrittäjä?

Sähköyhtiöt tarjoavat opiskelijoille ja yrittäjille usein omia, edullisempia sähkösopimuksia ja tarjouksia, joita kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Opiskelijan sähkösopimus kannattaa ottaa kuukausimaksuttomana etenkin silloin, kun opiskelija asuu pienessä asunnossa.

Erilaisia sähkösopimuksia on tarjolla myös yrittäjille ja sähkön suurkulutusta vaativille talouksille, kuten maatilayrittäjille tai toimitilan omistajille.

Tarvitsetko sähkösopimuksen lisäksi kotivakuutuksen?

Moni sähköyhtiö tarjoaa uuden sähkösopimuksen lisäksi nykyään myös kotivakuutuksia, jolloin ne muodostavat edullisen, säännöllisin väliajoin maksettavan sähkö- ja kotivakuutuksen sisältävän paketin.

Tämä on näppärä ja kannattava ratkaisu etenkin silloin, jos olet juuri muuttanut uuteen asuntoon ja tarvitset uuden kotivakuutuksen.

Tarjolla sekä ekologisuutta että edullisuutta

Vaihtoehtona aurinkosähkö ja muut uusiutuvat energiamuodot? Kyllä.

Sähkön hintaan vaikuttaa sopimustyypin ja demografisten tietojen lisäksi se, millä tavalla sähkö on tuotettu. Sähköä voidaan tuottaa esimerkiksi vesi-, tuuli- tai aurinkovoimalla, jolloin se on uusiutuvaa sähköä. Siten se on myös energiatuotannon kannalta ekologisempi vaihtoehto.

Vihreän sähkösopimuksen valitsemalla voit tehdä sinun arvoillesi sopivampia valintoja, jos sinulle on tärkeää tietää, millä tavalla sähkösi on tuotettu, ja jos tahdot tietoisesti suosia uusiutuvia, maapallolle ystävällisiä energiamuotoja.

Yksi asiakkaalle eniten vapautta mahdollistavista vaihtoehdoista on tällä hetkellä pörssisähkö, mikä tarkoittaa sitä, että maksat sähkön hinnasta aina sen verran, mitä sähkön hinta milloinkin markkinoilla sattuu olemaan.

Toisin sanoen, kun sähkön kysyntä nousee, myös pörssisähkön hinta nousee ja päin vastoin. Näin sähkön hinta noudattaa kaikkien markkinoiden sen hetkisiä, ajankohtaisia hintoja.

Pörssisähkö on pitkällä aikavälillä selvästi edullisin sähkösopimusvaihtoehto, mutta toisaalta kuukausittaisten sähkölaskujen summat voivat myös vaihdella, mikä kannattaa pörssisähköön vaihtaessa ottaa huomioon.

Kiinteän sähkön hinta taas pysyy samana niin pitkään, kun sähkösopimus on voimassa. Kiinteä hintasopimus myös suojelee henkilöä markkinoiden sähkön hinnan nousulta mitä tapahtuu toisinaan talviaikoina etenkin Pohjoismaissa, joissa sääolosuhteet vaikuttaa oleellisesti myös sähkön tuotannon hintaan.

Vaihtoehtona sähkösopimus ilman kuukausimaksua

Yleensä sähkösopimuksiin sisältyy kiinteä kuukausimaksu eli perusmaksu. Kerran kuussa sähkölaskun mukana maksettava perusmaksu on yleensä noin nollasta kuuteen euroa, ja se on aina saman hintainen riippumatta siitä, millainen kilowattien kulutus asiakkaalla on ollut kuukauden aikana.

Perusmaksut ovat yleensä kattaneet esimerkiksi sähköntarjoajayritysten liikkuvia kuluja, jotka sisältävät asiakaspalveluun ja laskutukseen liittyviä kustannuksia. Voidaankin ajatella, että perusmaksun maksaminen suurille on lopulta asiakkaan näkökulmasta hieman aiheetonta.

Kuukausimaksuttoman sähkösopimuksen etuja

Kuukausimaksuttomissa sopimuksissa perus-sähkönhinta on pyöreät nolla euroa, jolloin sähkölaskun lopullinen hinta määräytyy pelkän kulutuksen mukaan. Perusmaksuun perustuvissa sopimuksissa perusmaksun osuus voi olla sähkölaskusta vuosittain jopa useita kymmeniä euroja, joten valitsemalla perusmaksuttoman sähkösopimuksen voit säästää vuodessa huomattavan summan menokuluja.

Kelle kuukausimaksuttomat sähkösopimukset sopii parhaiten?

Kuukausimaksuttomat sähkösopimukset sopivat erityisen hyvin opiskelijoille ja niille, jotka asuvat kerrostaloasunnoissa, ja joilla sähkön kulutus jää kuukausittain muutoinkin todennäköisesti hyvin pieneksi.

Sen sijaan, jos asut sähkölämmitteisessä omakotitalossa, voi olla kannattavampaa tehdä vertailua sähköyhtiöiden sähkön kilowattitunnin hintojen välillä.

Sähkön kilpailutus kannattaa aina

Kuten voidaan todeta, sähkön hinta koostuu monesta muuttuvasta tekijästä. Sähkösopimus kannattaisi juuri tästä syystä kilpailuttaa säännöllisin väliajoin, jotta saisit aina kaikista edullisimman ja juuri sinun elämäntyyliisi sopivan sähkösopimuksen.

Kilpailuta sähkösopimuksesi ja voit säästää vuodessa ainakin kymmeniä euroja, ja saat tietää parhaat sen hetkiset tarjoukset, jotka voit sovittaa omaan, tämän hetkiseen elämäntilanteeseesi.

Sähkösopimuksen kilpailutuksen avulla löydät parhaat vaihtoehdot sähkösopimuksista, joissa ei ole kiinteää kuukausimaksua tai perusmaksua, joissa on sinulle sopivin sähkön tuotantotapa, ja jotka sopii juuri sinulle.

Kuinka sähkön kilpailutus käytännössä tapahtuu?

Sähkön hinnan kilpailuttaminen tapahtuu käytännössä vertailemalla eri energiayhtiöiden sähkötarjouksia ja tekemällä uusi sähkönmyyntisopimus valitun sähkönmyyjän kanssa.

Huomaa kuitenkin, että itse sähkönsiirtoa ei ole mahdollista kilpailuttaa, ja sähkösopimus tehdään aina yhden, tietyn sähköyhtiön kanssa.

Kaikista helpointa kilpailuttaminen on silloin, kun sinulla on olemassa aiempi sähkölasku, tai siinä tapauksessa, että sinulla on olemassa jonkinlainen arvio koko vuoden sähkön kulutuksestasi.

Kuukausimaksuton sähkösopimus tuo säästöjä laskuissa

Sähkösopimusten tarjoajien joukossa on olemassa useita, monipuolisia sopimustyyppejä, joiden väliltä voit valita juuri oman näköisesi ja tarpeillesi sopivimman sähkösopimuksen parhaaseen hintaan.

Jos sinun on siis mahdollista kilpailuttaa esimerkiksi muutkin henkilökohtaiset lainasi ja puhelinliittymäsi, niin mikset kilpailuttaisi myös omaa sähkösopimustasi?

Summarumin sivuilla koskien sähkön kilpailuttamista saat laskettua nopeasti ja helposti sinulle parhaimman sähkösopimustarjouksen.

3 sähkönsäästövinkkiä:

  • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
  • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
  • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä

Muita aiheeseen liittyviä sivuja:

Vertaile sähkösopimukset parilla klikkauksella
Siirry sähkövertailuun