Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,89 snt/kWh 3,8 snt/kWh 8,18 snt/kWh

Apua sähkolaskuun

Sähkön hinta on vuoden aikana heitellyt laidasta toiseen, ja suoraan tai epäsuoraan tämä on koskenut lähes jokaista suomalaista kotitaloutta. Alta voit lukea lisää siitä, mistä voit saada apua sähkölaskun maksamiseen.

Sähkön hinta on vuoden aikana heitellyt laidasta toiseen, ja suoraan tai epäsuoraan tämä on koskenut lähes jokaista suomalaista kotitaloutta.Alta voit lukea lisää siitä, mistä voit saada apua sähkölaskun maksamiseen.

Ladataan lomaketta..
Sähkön hinta on kuluneen vuoden aikana käynyt ennätyslukemissa, myös kaikki muut päivittäisen elämisen kulut ovat kasvaneet hurjasti viimeisen parin vuoden aikana. Koska tulot eivät kuitenkaan ole nousseet samassa tahdissa muiden hintojen kanssa, moni miettii tällä hetkellä, kuinka selvitä mm. tulevan talven sähkölaskuista.

Tässä artikkelissa käymme läpi asioita joita voit tehdä sähkön käytön vähentämiseksi ja näin vaikuttaa oman sähkölaskun suuruuteen sekä sitä, lisäksi listaamme minkälaisia tukitoimia on tarjolla sähkölaskun maksamista varten.

Miten voin vaikuttaa sähkölaskun suuruuteen?

Riippumatta sähkösopimuksestasi, voit tehdä pieniä tekoja, joilla vaikuttaa sähkönkulutukseesi. Vaikka sähkön hinnan korkea nousu ei juuri nyt koskettaisi sinua, kannattaa sähkön säästöä edistävät toimenpiteet tehdä, sillä niiden avulla voidaan ehkäistä talvella aiheutuvia sähkökatkoksia. Omia sähkönkäyttötottumuksia muuttamalla voit vaikuttaa omaan sähkölaskuusi välittömästi.

LED valaisimet

Tarkista, että kaikissa käyttämissäsi valaisimissa on LED lamput, sillä ne kuluttavat huomattavasti vähemmän energiaa verrattuna hehkulamppuihin. Useimmissa keittiöissä on putkivalaisimet, näihin kannattaa myös vaihtaa LED putket, sillä putkivalaisin on yksi energiasyöppö. Tiesitkö, että putkivalaisin kannattaa asettaa päälle, mikäli se palaa vähintään puoli tuntia.

Vaikka sähköä yritetään säästää joka paikassa ja välttää turhaa kuluttamista, kuitenkaan pimeään talviaikaan ei tarvitse pelätä ulkovalojen laittamista, kun valitset LED valosarjan. LED valosarja kuluttaa muutaman euron edestä sähköä kuukaudessa, mikäli se on ajastettu palamaan vain pimeimpinä vuorokauden aikoina. Nykyisin monissa valosarjoissa on valmiiksi ajastimet, joita on helppo käyttää mukana tulevan kaukosäätimen avulla.

Käytä vain tarvitsemasi

Älä polta valoja tiloissa, joissa et oleskele tai valon käyttö ei ole tarpeellista. Kattokruunuista voit ruuvata osan lampuista irti, mikäli et välttämättä tarvitse käytössä kaikkia.

Ajasta laitteet

Mikäli sinulla on valaisimia tai laitteita, jotka voi asettaa toimimaan ajastimella, tee se. Esimerkiksi kausivalot kannattaa laittaa ajastimen päähän ja ajastaa ne palamaan vain pimeimpään aikaan. Ajastettuna pimeimmälle ajalle, valot tuovat iloa juuri siihen hetkeen kun sitä eniten tarvitset. Samoin auton lämmitysroikka kannattaa laittaa ajastimen päähän, jolloin se lämmittää vain tarpeellisen ajan.

Vain täysiä koneellisia

Pese vain täysiä koneellisia pyykkiä sekä tiskiä. Nykyajan kodinkoneet ovat pääsääntöisesti energia-pihejä, mutta silti ne ovat myös niitä laitteita, jotka tekevät sähkönkulutuksessa piikin ollessaan käytössä. Tiesitkö, että sähkönkulutus puolittuu kun lasket pesulämpötilan 60 asteesta 40 asteeseen? Vaatteiden pesutarvetta kannattaa myös arvioida uudelleen, sillä useimmat vaatteet ovat jälleen käyttökuntoisia pakkasessa tuulettamisen jälkeen.

Tarkista kylmälaitteiden lämpötila

Jääkaapin suosituslämpötila on +5 ja pakastimen -18, jokainen laskettu lämpöaste kylmempään lisää sähkönkulutusta noin 5%. Kannattaa myös tarkistaa kylmälaitteiden energian kulutus muutenkin, sillä vanhat kylmälaitteet kuluttavat energiaa huomattavasti enemmän kuin uudet nykyaikaiset. Mikäli asia on ajankohtainen, niin nyt kannattaa käydä vaihtamassa kylmälaitteet uudempiin.

Valmista ruokaa vähemmän

Laita ruokaa isompia määriä kerralla, jos käytössäsi on sähköhella. Pääsääntöisesti jokaisessa taloudessa sähköhellan käyttäminen tekee suurimman sähkönkulutus piikin. Sähköä kuluu runsaasti pelkkään uunin lämmittämiseen tarvittavaan lämpötilaan. Tee siis samalla lämmöllä useampi ruoka valmiiksi, sillä mikrossa lämmittäminen tai airfryerin käyttäminen vie huomattavasti vähemmän sähköä. Kuten kylmäkaapit, myös vanhat liedet kuluttvat energiaa huomattavan määrän verrattuna uudempiin. Hellaa taloudellisempi vaihtoehto on suosittu airfryer, jolla valmistat melkeinpä mitä tahansa ruokaa helposti, nopeasti ja energiatehokkaasti.

Ei suihkulotraukselle

Oletko ajatellut, että lämpösessä suihkussa pitkään lotraaminen voit lopulta maksaa enemmän kuin saunan lämmittäminen. Lämminvesivaraaja kuuluu myös kodin sähkösyöppöihin. Ilman lämminvesivaraajaa kodissa ei ole lämmintä vettä ja pitkään lämpimässä suihkussa lotraaminen pitää vedenlämmityksen käynnissä pidempään.

Hyödynnä puulämmitys

Mikäli kotoa löytyy puuhella tai takka, nyt on niiden käyttöaika. Puuliedellä saat nopeasti ja edullisesti valmistettua ruokaa, samalla kun asunto lämpenee. Suuressa suosiossa on tällä hetkellä myös takkaruoan valmistaminen. Kun takkaa on lämmitetty tarpeeksi laitetaan ruokapata takkaan ns. jälkilämmölle kypsentymään. Takassa valmistat helposti isommankin määrän ruokaa energiatehokkaasti.

Pörssisähkösopimus

Jos käytössäsi on pörssisähkösopimus, kannattaa sähkön hintaa seurata esimerkiksi oman sähköyhtiön tarjoamasta sähkönhinnan seurannasta tai sitten Fingridin tarjoamasta tuntihinta sovelluksesta. Seuraamalla sähkön hintaa, pystyt ennalta suunnittelemaan sähkönkäyttöäsi ja ajastamaan paljon sähköä vievien laitteiden käytön halvalle sähkönhinnalle. Sähkönhinta vaihtelee päivittäin, jolloinka seuraavan päivän hintatiedot julkaistaan edellispäivän iltapäivänä. Päivittäisen pörssisähkön hinnan määrittelevät sähkön ostajat sekä myyjät, jotka päivittäin ilmottavat arvon jolla ovat valmiita ostamaan sekä myymään sähköä seuraavalle päivälle.

Onko pörssisähkösopimus järkevä vaihtoehto?

Riippuen asunnon lämmitysmuodosta sekä vuosittaisesta sähkönkulutuksesta, pörssisähkösopimus ei aina ole järkevin vaihtoehto. Pörssisähkösopimusta kannattaa harkita silloin, kun kohde ei ole sähkölämmitteinen. Sähkölämmitteisessä kohteessa talviajan sähkölasku voi nousta hyvinkin korkeaksi riippuen sähkön hinnasta. Kylmänä pakkastalvena pörssisähkön hinta on huomattavasti korkeampi kuin verrattuna leutoon talveen, jolloin hinta on huomattavasti alempi. Koska kukaan meistä ei ole ennustaja, on vaikea sano varmaksi minkälainen talvi on tulossa tai kuinka paljon sähkön hinta on talvella. Tästä syystä pörssisähkön omaavan henkilön tulee varautua isoihinkin heittelyihin sähkön hinnassa.

Osa sähköyhtiöistä tarjoaa sähkönhinnan kiinnitysmahdollisuutta, jolloin voit muutaman kerran vuodessa kiinnittää itsellesi sopivan pörssihinnan tietyksi aikaväliksi. Useimmiten aikavälin pituus on 3 kuukautta. Tänä aikana hinta on sinulle kiinteä, mutta et hyödy hinnan laskuista tai vastaavasti kärsi korotuksista.

Vertaile sähkösopimuksia

Pörssisähkössä itse sähkönhintaa on mahdoton vertailla keskenään, mutta muita kuluja on. Vertaile siis sähköyhtiöiden veloittamia muita kuluja käytetyn pörssisähkön lisäksi. Katso myös minkälaisilla sopimusehdoilla sopimusta tarjotaan. Lisäksi sähköyhtiöt tarjoavat erilaisia lisäpalveluita, joista voi olla enemmän ja vähemmän hyötyä kuluttajalle. Lisäpalvelut voivat olla kotivakuutuksia, tunti ilmaista sähköä tai edellä mainittu sähkönhinnan kiinnittämisominaisuus. Näitä vertailemalla voit valita itsellesi parhaimman sopimuksen helposti.

Kiinteä sähkösopimus

Osa sähköyhtiöistä tarjoaa edelleen asiakkailleen kiinteähintaista sähkösopimusta, mikä voi olla hyvin järkevä ratkaisu mikäli asut kerros- tai rivitalossa, eikä sinulla ole sähkölämmitystä. Kiinteähintaisen sähkösopimuksen hinta on riippuvainen käytettävästä energiamäärästä, hintaan sisältyy aina tietty määrä käytettävää sähköä vuositasolla. Sopimus kiinteällä hinnalla on erinomainen valinta sinulle, joka haluat hallita sähkön hintaasi ja tietää ennalta paljonko se kustantaa. Kiinteitä sähkösopimuksia on saatavilla useammassa eri energiakoossa, jolloin sopimus palvelee niin yksinasuvia kuin perheellisiäkin. Sopimuksen hinta muodostuu asunnon neliömäärän mukaan sekä arvioon kulutettavasta sähkönmäärästä. Mikäli asunnossa ei ole saunaa tai lattialämmitystä, myös kulutus on sillon alhaista. Vastaavasti asunnossa jossa on sauna tai sähköinen lattialämmitys, myös kulutus on sillon suurempaa, riippuen siitä kuinka usein saunaa lämmitetään.

Ennen kiinteähintaisen sopimuksen tekemistä

Laske tai arvioi mikä on suurin sähkölasku, jonka voit saada nykyisen sopimuksesi hinnalla. Mikäli summa jää alle tarjotun kiinteähintaisen paketin, kannattaa miettiä sopimuksen järkevyyttä. Vaikkakin kiinteähintainen sopimus tuo turvaa, sillä et pääse yllättymään sähkölaskusi hinnasta.

Vertaile

Kiinteissä sopimuksissa kannattaa vertailla hinnan lisäksi sitä paljonko sopimukseen kuuluu kilowattitunteja eli käytettävää sähköä vuodessa. Tuleeko kiinteän kuukausi hinnan päälle vielä muita kuluja. Onko laskut mahdollista saada kuukausittain vai tulevatko ne useamman kuukauden nippuna. Useimmiten laskutuksen saa sovittua sähköyhtiön kanssa kuten itse haluaa.

Kilpailuta sähkösopimuksesi

Tiesitkö, että suurin osa ihmisistä ei ole kilpailuttanut heidän sähkösopimustaan? Vaikka sähkön hinta on tällä hetkellä kaikkialla korkeilla, kannattaa sopimus silti kilpailuttaa, vaikka säästö olisikin pieni. Sähkösopimuksesi kilpailutat helposti Summarum palvelun kautta. Kilpailutuksen tekeminen on sinulle täysin ilmaista, eikä velvoita sopimuksen tekemiseen. Summarum palvelu kilpailuttaa sinulle usean sähköyhtiön tarjouksen yhdellä hakemuksella. Sinulle jää vain sähkösopimuksien vertailu sekä mahdollinen sopimuksen tekeminen. Huomioithan, että sähkönsiirto hinta ei ole kilpailutettavissa.

Kilpailuttaessasi sähkösopimusta, pohdi myös, onko määräaikainen sähkösopimus hyvä vaihtoehto, mikäli sähkön hinta tulee alas. Minkälaiset ehdot määräaikaisen sopimuksen purkamiseen mahdollisesti on. Monet sähköyhtiöt ottavat määräaikaisen sopimuksen purkamisesta sopimusrikkomuksena jopa satojen eurojen korvauksen.

Kilpailuttamista varten tarvitset tiedot kohteesta, johon sähkösopimusta kilpailutetaan sekä arvion vuosittaisesta sähkönkulutuksesta. Kulutustiedot löydät myös edelliseltä sähkölaskulta. Tietojen antamisen jälkeen saat välittömästi kaikilta palvelussamme olevilta sähköyhtiöiltä tarjouksen. Voit selata ja vertailla tarjouksia kaikessa rauhassa ja halutessasi tehdä sopimuksen palvelussamme.

Mistä apua sähkölaskuun?

Hallitus on määrittänyt poikkeuksellisen korkeasta sähkönhinnasta johtuen erilaisia helpotuksia sähkölaskuun. Helpotukset koskevat pääsääntöisesti vain sähkön hintaa ja sen kuluja, ei sähkönsiirtoa tai sen kuluja. Sähkön alv:n aleneminen tulee koskemaan automaattisesti kaikkia, mutta verottajan sekä KELA:n myöntämiä tukia tulee hakea erikseen vuoden 2023 aikana. Voit tutustua hallituksen määrittelemiin apukeinoihin sähkölaskun maksamiseksi alta.

Näiden lisäksi kannattaa olla yhteydessä oman seurakunnan diakoniatyöhön, josta on mahdollista saada rahallista apua välttämättömiin laskuihin, kuten sähkölaskuun sekä avustusta ruokahankintoihin. Tiesithän, että diakoniatyö auttaa vaikka et kuuluisikaan kirkkoon.

Sähkön alv-alennus 2022-2023

Kaikkia koskeva sähkön alv:n alentaminen astuu voimaan 1.12.2022. Sähkönhinnan alv osuus laskee 24 prosentista 10 prosenttiin. Alv:n alennus ei koske kuitenkaan sähkönsiirron hintaa. Eikä sen saamiseksi vaadita kuluttajalta toimenpiteitä.

KELA:n myöntämä sähkötuki pienituloisille

Mikäli sinulla ei ole verotettavia tuloja tai verotettavien tulojen määrä on pieni, voit hakea erillistä KELA:n myöntämää sähkötukea. Sähkötuen omavastuu on 400 € kuukaudessa. Tuen määrä on 60 % niistä kuluista, jotka ylittävät 400 € kuukausisumman. Sähkötuessa ei huomioida sähkönsiirron määrää. Sähkötukea on mahdollista saada enintään 660 € kuukaudessa. KELA:n myöntämä sähkötuki on verovapaata. Tukea on mahdollista hakea vuoden 2023 loppuun asti tammi-huhtikuun laskuista.

Sähkötuki toimeentulotuessa

Huomioithan, että mikäli kuulut toimeentulon piiriin, on sähkötukea mahdollista hakea vain siltä osin sähkölaskuun, kun sitä ei ole hyväksytty toimeentulotuessa.

Verottajan myöntämä sähkövähennys

Sähköenergiakulujen tulee olla tammi-huhtikuun aikana vähintään 2000 € sisältäen sähkön perusmaksun. Huomioithan, ettei tässä oteta huomioon sähkön siirtoa tai siitä aiheutuvia muita kuluja. Sähkövähennyksen määrä on 60% siltä osin kun kulut ylittävät 2000 euroa. Esimerkiksi 3000 euron kuluista huomioon otetaan 1000 euroa.

Sähkövähennyksen enimmäismäärä ja omavastuu

Vähennys on kuitenkin enintään 2400 euroa yhtä vakituista asuntoa kohden. Sähkövähennyksellä on yhteinen omavastuu muiden kotitalousvähennysten kanssa. Omavastuun määrä on 100 euroa. Jos verotuksella ei ole muita kotitalousvähennyksiä, tehdään omavastuun vähennys sähkövähennyksestä. Vähennyksen voi jakaa yhdessä puolison tai muun samassa osoitteessa asuvan asuinkumppanin kanssa.

Vähennys suoraan veroista

Sähkövähennys tehdään suoraan veroista. Mikäli veroja ei ole tarpeeksi sähkövähennyksen tekemiseen, voidaan ylijäävä osuus vähentää puolisosi verotuksessa. Jos maksettavia veroja ei kerry tarpeeksi, jotta voisit hyötyä sähkövähennyksestä, voit tällöin hakea KELA:n myöntämää sähkötukea.

Sähkövähennys toimeentulotuessa

Sähkövähennystä ei voi saada siltä osin kun sähkökulut on otettu huomioon toimeentulotuessa.

Toimeentulotuki

Jos rahat eivät riitä elämiseen tai laskujen maksuun, on viime kädessä mahdollista hakea KELA:n myöntämää toimeentulotukea.

Toimeentulotuessa otetaan huomioon tulot sekä kohtuulliset menot. Kohtuulliset menot on määritelty paikkakuntakohtaisesti ja niihin voi tutustua KELA.n sivuilla. Menoihin vaikuttaa myös mahdollisten lapsien määrä. Toimeentulon tarkoituksena on taata jokaiselle perustarpeet elämiseen.

Toimeentulotukivaihtoehto kannattaa kokeilla, jos sähkölaskun suuruus yllättää.

Harkinnanvarainen toimeentulotuki

Tämä on mahdollista hakea mikäli KELA.n toimeentulotuki päätös on kielteinen tai hyväksytyn päätöksen jälkeen poikkeuksellisissa tilanteissa. Harkinnanvarainen toimeentulotuki ohjataan oman kunnan sosiaalitoimeen, jossa päätös tehdään.

Harkinnanvaraisen toimeentulotuen hakemuksen voi täyttää KELA:n toimeentulotuki hakemuksen yhteydessä.

Takuusäätiön pienlaina

Tarkoituksena on avustaa ihmisiä selviämään itsenäisesti taloudenhallinasta sekä veloistaan. Takuusäätiö avustaa myös poikkeuksellisissa laskuissa, mikäli sillä voidaan estää velkakierteen alkaminen. Pienlainaa, jonka takuusäätiö myöntää, on mahdollista hakea, mikäli lainaa ei myönnetä pankista esimerkiksi pienien tulojen vuoksi tai sinulla on maksuhäiriömerkintä. Lainalla on enintään 2 vuoden takaisin maksuaika ja maksuerä lasketaan sinun oman maksukyvyn mukaisesti. Tutustu tarkemmin takuusäätiön pienlainaan tästä

Hae lainaa sähkölaskuun

Täytä Summarumin sivuilla selkeä ja nopea hakemus, jonka pohjalta saat omat henkilökohtaiset lainatarjoukset. Palvelussamme on yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta joista kaikista saat tarjouksen täyttämällä yhden hakemuksen. Hakemuksen tekeminen ei maksa tai velvoita sinua mihinkään.

Voit hakea Summarumin kautta lainaa jopa 60 000 euroon asti ilman vakuuksia tai takaajia. Vertaile lainatarjouksia omassa rauhassa ja tee sitten päätöksesi. Vertailethan erityisesti korkoja ja mahdollisia muita lainan kuluja.

Lainaa sähkölaskua varten.

Mitä jos en pysty maksamaan sähkölaskua?

Heti sähkölaskun saapuessa kannattaa olla yhteydessä suoraan omaan sähköyhtiöön ja sopia laskun maksusta. Maksusuunnitelman tekemistä ei tarvitse hävetä, sillä niitä tehdään paljon. Sopiva maksusuunnitelma suunnitellaan yhdessä sähköyhtiön kanssa ja sillä myös estät sähköjen katkaisun. Mitä aikaisemmin otat yhteyttä sähköyhtiöösi, sitä helpommin siihen on mahdollisuus tehdä maksusuunnitelma. Pääsääntöisesti sähköyhtiöt antavat maksuaikaa 30 päivää. Maksusuunnitelma on mahdollista tehdä, mikäli asiakkaalla ei ole muita sähkölaskuja erääntyneinä. Maksusuunnitelmaa tehdessä kannattaa kuitenkin huomioida, että myös seuraavat sähkölaskut tulevat tämän maksusuunnitelman lisäksi maksettaviksi. Mikäli et reagoi tulleeseen sähkölaskuun tai maksa sitä, siirtyy lasku seuraavaksi perintäyhtiöön. Perintäyhtiön perinnästä voit lukea alta enemmän.

Sähkölasku perinnässä

Mikäli sähkölasku tai sen osa on siirtynyt perintäyhtiölle perittäväksi, voit vielä perintäyhtiön kanssa sovitella sopivaa maksusuunnitelmaa. Perintäyhtiöön kannattaa olla yhteydessä heti laskun tultua, silloin maksusuunnitelman tekeminen on vielä helpompaa. Mikäli perintäyhtiöön on yhteydessä viimetipassa, on hyvin mahdollista, että sähkölaskun koko saldo tulisi suorittaa kerralla, eikä maksusuunnitelma enää onnistu.

Maksusuunnitelma perintäyhtiöön

Mahdollisuudet maksusopimuksen tekemiselle riippuvat siitä, missä vaiheessa perintää lasku on menossa. Tästä syystä on tärkeää ottaa mahdollisimman ajoissa yhteyttä laskun lähettäjään. Maksusopimuksen tekeminen onnistuu erinäisin ehdoin riippuen siitä mitä perintäyhtiö sekä heidän asiakkaansa sähköyhtiö ovat sopineet perinnästä ja sen reunaehdoista.

Perintäyhtiö noudattaa laissa määriteltyjä ehtoja sähkölaskun perimiseksi. Ennen sähköjen katkaisemista, perintäyhtiö tai sähköyhtiö lähettää vielä katkaisuvaroituksen, jossa on ilmoitettu sähköjen katkeamispäivämäärä, mikäli laskua ei ole suoritettu sovittuun eräpäivään mennessä.

Mitä kuluja perintäyhtiöstä muodostuu?

Riippuen perintäyhtiöstä, maksusuunnitelmasta voidaan periä jokin kertamaksu. Lisäksi peritään pääoman lisäksi myös mahdollisia muistutus- ja viivästyskorkoja. Maksusopimusta tehtäessä perintäyhtiön asiakaspalvelija käy tulevat kulut yhdessä asiakkaan kanssa lävitse. Lopuksi kulut näkyvät asiakkaan laskulla.

Viimeinen vaihtoehto – kiireellinen toimeentulotuki

Kun kirje sähköjen katkaisusta toimitetaan, et todennäköisesti saa enää järjestettyä maksusuunnitelmaa laskulle, mutta voit olla kiireellisesti yhteydessä KELA:n toimeentulotuen kiireelliseen käsittelyyn, josta mahdollisesti sähkölasku voidaan vielä hoitaa ilman sähköjen katkaisua.

Kiireellinen toimeentulotuki päätös voidaan tehdä esimerkiksi tilanteessa, jossa sähköjen on uhka katketa maksamattomien laskujen. Kiireellistä toimeentulotukipäätöstä varten sinun tulee toimittaa KELA.lle toimeentulotukihakemus liitteineen ja sen jälkeen olla yhteydessä KELA:n toimeentulotuen palvelunumeroon, jossa kiireellistä käsittelyä on mahdollista pyytää. Useimmiten päätöksen saa vielä saman päivän aikana.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Luettuasi artikkelin sähkökatkot Suomessa, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

3 sähkönsäästövinkkiä:

  • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
  • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
  • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä

Muita aiheeseen liittyviä sivuja:

Vertaile sähkösopimukset parilla klikkauksella
Siirry sähkövertailuun