Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,89 snt/kWh 3,8 snt/kWh 8,18 snt/kWh

6kk määräaikainen sähkösopimus

Löydä halvin 6kk sähkösopimus vertailusta. Markkinoille on tullut tarjolle 6 kuukauden mittainen määräaikainen sähkösopimus, joka on erittäin hyvä vaihtoehto silloin kun haluaa kiinteän sähkön hinnan puolen vuoden ajaksi. Puolen vuoden mittaisissa sähkösopimuksissakin on hintaeroja, jotka kannattaa kilpailuttaa palvelumme kautta.

Löydä halvin 6kk sähkösopimus vertailusta. Markkinoille on tullut tarjolle 6 kuukauden mittainen määräaikainen sähkösopimus, joka on erittäin hyvä vaihtoehto silloin kun haluaa kiinteän sähkön hinnan puolen vuoden ajaksi. Puolen vuoden mittaisissa sähkösopimuksissakin on hintaeroja, jotka kannattaa kilpailuttaa palvelumme kautta.

Ladataan lomaketta..

Mihin tarkoitukseen 6kk sähkösopimus on sopiva vaihtoehto?

Lyhyempi sähkösopimus on oiva valinta silloin, kun esimerkiksi epävarmassa markkinatilanteessa ei ole täysin varma siitä millaisen sähkösopimuksen haluaa. Talvikaudeksi laadittu puolen vuoden määräaikainen sopimus tuo turvaa sähkön kustannusten osalta talvikautena.

Sähkösopimuksia kannattaa vertailla, sillä vertailemalla voi saada varsin edullisen sähkösopimuksen puolen vuoden ajaksi. Kuukausittaiset perusmaksut myös vaihtelevat eri sähköyhtiöiden välillä.

Määräaikaisuus sitoo kumpaakin osapuolta ja sopimusta ei voi purkaa tai irtisanoa kesken sopimuskauden, mikä on hyvä huomioida määräaikaista sähkösopimusta tehtäessä. Sovittu sähkön hinta sitoo myös sähköyhtiötä, joten tulevat sähkölaskut on huomattavasti helpompi ennakoida etukäteen.

Miten valita sopiva sähkösopimus?

Sopivan sähkösopimuksen löytämiseksi kannattaa aloittaa selvitys siitä, että kuinka paljon todellisuudessa sähköä kulutetaan vuositasolla. Jos suunnittelee puolen vuoden määräaikaisen sähkösopimuksen tekemistä esimerkiksi talvikaudelle ja lämmitysmuotona on käytössä sähkölämmitys, kannattaa huomioida, että sähkön kulutus talvikautena on yleensä huomattavasti suurempaa kuin kesäkaudella.

Sähkösopimuksen valinnassa kaikki lähtee vuosittaisesta kulutusarviosta, sopimukseen vaikuttaa asumismuoto, asunnon tai kiinteistön koko sekä sijainti. Näitä käytetään pohjatietona, kun vertaillaan erilaisia sähkösopimuksia.

Pörssisähkö – sähköä markkinahintaan

Sähkösopimuksista pörssisähkön valinta voi sopia silloin jos on valmis aktiivisesti seuraamaan tuntihinnoittelua sekä pystyy ohjaamaan sähkön kulutusta tietyille tunneille. Pörssisähkö on myös riippuvainen markkinatilanteesta ja siksi sen valitseminen ei ole täysin riskitöntä.

Moni kuluttuja epäröi pörssisähkön käyttämistä talvikaudella, jolloin monessa tapauksessa lämmitysmuotona on sähkö. Sähkön hinta saattaa olennaisesti nousta lämmityskaudella, kun sähkön kysyntä lisääntyy ja sähkön tuotanto säilyy ennallaan tai tuotanto-ongelmallisissa tilanteissa vähenee.

Usein kesäkaudella pörssisähkön hinta on huokeampi, joka saa monet kuluttajat valitsemaan pörssisähkön sopimusvaihtoehdoksi pitemmälle ajanjaksolle. Vuotuinen keskikulutus voi olla kuitenkin samaa luokkaa kuin se, että olisi valinnut kiinteähintaisen sähkösopimuksen määräajaksi.

Ympäristöystävällinen sähkö

Myös sähkösopimuksia tehtäessä ympäristöystävällisyys on entistä korkeammalla valintakriteereissä. Ympäristöystävällistä sähköä kutsutaan vihreäksi sähköksi ja se on tuotettu uusiutuvilla luonnonvaroilla, kuten vesivoimalla, tuulivoimalla, geotermisellä lämmöllä, maalämmöllä tai aurinkovoimalla.

Ympäristöystävällisen sähkön tunnistaa EKOenergia-merkistä, joka myönnetään energiamuodoille, jotka tukevat ilmastotavoitteita ja lisäävät ympäristöystävällisyyttä. Yrityksille merkkiä ei koskaan myönnetä.

CO2-vapaa sähkö on myös ympäristöystävällisempää sähköä, sillä se ei aiheuta päästöjä. Sen tuottamiseksi on kuitenkin voitu hyödyntää ydinvoimaa. Sähkösopimuksia vertaillessa nämä asiat on hyvä tietää, jos ympäristöystävällisyys on merkittävä valintakriteeri sopivaa sopimusta etsiessä. Hyvä on myös tiedostaa, että ympäristöystävällisemmät vaihtoehdot ovat usein myös hieman kalliimpia kuin perinteiset.

Sähkön perinteiset tuotantotavat

Ydinvoima ja fossiiliset tuotantotavat, kuten öljy, kivihiili tai maakaasu ovat näytelleet pitkään suurta roolia myös sähkösopimuksissa. Näiden käyttö on edelleen hyvinkin yleistä, sillä monesti näillä tavoin tuotettu sähkö on myös hinnaltaan hieman edullisempaa kuin ympäristöystävällisemmät vaihtoehdot.

Miten sähkön kokonaishinta määrittyy?

Määräaikaisissa sähkösopimuksissa sähkölle määritellään kiinteä perushinta/kWh, jonka lisäksi veloitetaan kuukausittainen perusmaksu. Jos sähkösopimukselle on valinnut lisäpalveluita, kuten sopimuskaudella sopimuksen vaihtoon oikeuttavan vaihtoturvan, nostaa se kuukausittaista hintaa. Kaikki lisäpalvelut tai sähkön tuotantotavan valinta vaikuttavat kuukausitasolla sähkön kokonaishintaan, mutta näitä hintoja pystytään kuitenkin kilpailuttamaan ja tekemään itselleen sopiva ja edullinen valinta sähkösopimuksen osalta.

Sähkön siirrosta vastaa paikallinen sähköyhtiö, joka määrittelee itse sähkön siirtohinnan. Tätä hintaa ei valitettavasti pysty kilpailuttamaan, vaan siirtohinta peritään siirretyiltä kilowattitunneilta. Sähkön hintaan sisältyy myös arvonlisävero 25,5%, joka vaikuttaa olennaisesti sähkön kokonaishintaan.

Yhteenvetona 6 kuukauden määräaikaisista sähkösopimuksista

  • Sopii erityisen hyvin tilanteisiin, joissa ei haluta sitoutua tiettyyn hintaan pitkäksi ajaksi.
  • Kiinteä hinta takaa ennustettavuuden lyhyelläkin ajanjaksolla.
  • Huoleton vaihtoehto, jos ei ole mahdollisuutta seurata markkinahintaa ja ohjata sähkönkäyttöä sen mukaan.
  • Sopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden, vaan sopimus sitoo molempia osapuolia.

Vertailemalla eri sähkösopimuksia voi saada aikaan huomattavia säästöjä, niin perushinnan kuin kuukausittaisten perusmaksujenkin osalta. Vertailupalvelussamme sähkösopimuksien vertailu on tehty helpoksi. Vertailla voi silloin, kun se itselle parhaiten sopii, eikä vertaileminen aiheuta ylimääräisiä kustannuksia. Vertailemalla säästää siis rahan lisäksi myös aikaa, koska vertailu onnistuu muutamassa minuutissa samalta sivustolta.

Vertaile sähkösopimukset parilla klikkauksella
Siirry sähkövertailuun