Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,89 snt/kWh 3,8 snt/kWh 8,18 snt/kWh

36kk määräaikainen sähkösopimus

Löydä halvin 36kk sähkösopimus vertailusta. 3 vuoden määräaikainen sähkösopimus voi olla vaihtoehto, jos haluat ennakoida tulevan sähkölaskusi tai et halua tai pysty seuraamaan sähkön markkinahintaa tunneittain. Sopivan 36 kuukauden sähkösopimuksen löytäminen onnistuu helposti vertailemalla itsellesi edullisin sähkösopimus vertailupalvelumme kautta.

Löydä halvin 36kk sähkösopimus vertailusta. 3 vuoden määräaikainen sähkösopimus voi olla vaihtoehto, jos haluat ennakoida tulevan sähkölaskusi tai et halua tai pysty seuraamaan sähkön markkinahintaa tunneittain. Sopivan 36 kuukauden sähkösopimuksen löytäminen onnistuu helposti vertailemalla itsellesi edullisin sähkösopimus vertailupalvelumme kautta.

Ladataan lomaketta..

Miten valita sopiva 36 kuukauden mittainen sähkösopimus?

Sopivaa sähkösopimusta valittaessa kannattaa kiinnittää huomioita kokonaiskulutukseen vuoden aikana. Tärkeää kulutuksen kannalta on tiedostaa, että esimerkiksi kerrostaloasunnossa sähköä kuluu usein huomattavasti vähemmän kuin omakotitalossa. Lämmitysmuodolla on myös olennainen vaikutus sähkön kulutukseen.

Jos on epävarma omasta sähkön kokonaiskulutuksesta, voi vertailupalvelussamme saada suuntaa erilaisten asumismuotojen vaatimasta sähkön kulutuksesta vuositasolla. Sitä kannattaa käyttää apuna valintaa tehdessä, ellei faktatietoa ole saatavilla esimerkiksi aikaisempien sähkölaskun perusteella vuosikulutuksesta.

Nykyisin tarjolla on jopa 3 kuukaudesta 36 kuukauteen. 36 kuukauden mittainen sähkösopimus ei tänä päivänä ole yleisin vaihtoehto, mutta niitäkin on tarjolla. Sopiva sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa, sillä vertailemalla hintoja voi säästää huomattavan summan rahaa. Vertailussa kannattaa huomioida niin perushinta/kWh kuin kuukausittainen perusmaksukin.

Kenelle määräaikainen sähkösopimus sopii?

Määräajaksi solmittu sähkösopimus sopii erityisen hyvin tilanteisiin, joissa markkinahintaan perustuvaa tuntihinnoittelua ei ole mahdollista seurata tai sähkön kulutusta ei voida ohjata edullisimmille tunneille.

Kiinteä hinta on voimassa koko sopimuskauden, jolloin tulevia sähkölaskuja pystyy etukäteen myös ennakoimaan. Pörssisähkössä vastaavasti hinta määrittyy markkinatilanteen mukaan ja vaihtelu voi olla huomattavan suurta lyhyelläkin ajanjaksolla.

Kyseessä oleva määräaikainen sopimus on voimassa koko sopimuskauden, eikä se ole irtisanottavissa ilmaiseksi ellei sopimukseen ole lisätty vaihtoturvapalvelua. Vaihtoturvapalvelu mahdollistaa sähkösopimuksen vaihtamisen sopimuskauden aikana, mutta sen lisämaksuun sekä ehtoihin kannattaa tutustua huolellisesti ennen palvelun käyttöönottamista.

Miksi 36 kuukauden määräaikaisia sähkösopimuksia on tarjolla vähemmän?

Sopimuskautena 36 kuukautta on kohtalaisen pitkä aika, jonka aikana sähkön markkina-alueella voi tapahtua radikaalejakin muutoksia. Sopimuskausi sitoo sähköyhtiötä toimittamaan sähköä sovittuun hintaan koko kauden, jos markkinassa on epävarmuutta tai sähkön hinnan odotetaan kasvavan tulevaisuudessa on pitempi määräaikainen sähkösopimus myös sähköyhtiölle tietoinen riski. Tästä syystä määräaikaisissa sähkösopimuksissa enemmän on tarjolla vuoden tai kahden vuoden mittaisia määräaikaisia sähkösopimuksia.

Huonot puolet määräaikaisessa sähkösopimuksessa

Kiinteähintaisessa, määräaikaisessa sähkösopimuksessa on myös huonoja puolia. Edellä mainitsimmekin, että sopimus sitoo koko määräajan ellei kyseessä ole muutto toiseen osoitteeseen. Käytännössä siis jos sähkön yleinen markkinahinta laskee, ei hinnan laskemisesta hyödy ennen kuin sopimuskausi on päättynyt. Kulutushintaan ei voi itse vaikuttaa sopimuskaudella, ainoastaan sähkön kokonaiskulutuksen vähentäminen laskee sähkölaskun hintaa.

Miten sähkön hinta muodostuu kokonaisuudessaan?

Sähkön hintaan vaikuttaa luonnollisesti sopimustyyppi. Esimerkiksi 36 kuukauden määräaikaisessa sähkösopimuksessa on määritelty perushinta/kWh, sen lisäksi kuukausittain perusmaksu. Näiden lisäksi paikallinen sähköyhtiö veloittaa sähkön siirrosta erillisen hinnan, jota ei pysty kilpailuttamaan. Sähkön hintoihin sisältyy arvonlisäveroa 25,5%.

Erilaiset lisäpalvelut tai -valinnat myös vaikuttavat sähkösopimuksen hintaan. Tällaisia ovat muun muassa vaihtoturva, joka oikeuttaa sähkösopimuksen muuttamiseen kesken sopimuskauden. Muutoin määräaikainen sähkösopimus sitoo molempia osapuolia määräajan loppuun saakka.

Vastaavasti myös sähkön tuotantotavalla on myös vaikutus sähkön hintaan, sillä usein ympäristöystävällisempi sähkön tuotantotapa on kalliimpaa.

Ympäristöystävällisempää sähköä

Monelle kuluttajalle ympäristöystävällisyys on tänä päivänä entistä tärkeämpää. Yhä useampi sähköyhtiö tarjoaa vihreää sähköä, joka tuotetaan uusiutuvilla luonnonvaroilla. Tällaisia ovat vesivoima, tuulivoima, aurinkovoima, geoterminen lämpö sekä maalämpö.

Vihreän sähkön tunnistaa myös EKOenergia -merkistä, joka myönnetään ilmastoimia tukevalle ja ympäristöystävällisyyttä edistävälle energiamuodolle, mutta ei koskaan varsinaiselle yritykselle.

Yhtenä ympäristöystävällisenä vaihtoehtona on CO2-vapaa sähkö, mikä tarkoittaa päästötöntä vaihtoehtoa. CO2-vapaassa sähkösopimuksessa tuotantotapana on kuitenkin voinut olla esimerkiksi ydinvoima.

Yhteenveto 36 kuukauden määräaikaisesta sähkösopimuksesta

Kokosimme alle yleisimpiä merkittäviä asioita 36 kuukauden määräaikaisissa sähkösopimuksissa.

  • Kiinteä hinta koko sopimuskauden auttaa ennakoimaan tulevia sähkölaskuja.
  • Huoleton vaihtoehto, jos ei ole mahdollisuutta tai halua seurata markkinahintaan perustuvaa tuntihinnoittelua.
  • 36 kuukauden mittaisia sähkösopimuksia on vähemmän tarjolla.
  • Määräaikaisuus sitoo koko sopimuskauden ajaksi, eikä sopimusta voi irtisanoa kesken kauden ilman sopimussakkoa.

36 kuukauden mittainen sähkösopimus on hyvä kilpailuttaa vertailupalvelussamme, sillä kilpailuttamalla voi saada määräajaksi huomattavan edullisen sähkösopimuksen sekä mahdollisesti alennuksia kuukausittaisesta perusmaksusta. Vertailupalvelumme kautta vertailu on sujuvaa, sen voi tehdä silloin kun itselleen parhaiten sopii eikä se myöskään aiheuta minkäänlaisia ylimääräisiä kustannuksia.

Vertaile sähkösopimukset parilla klikkauksella
Siirry sähkövertailuun