Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,89 snt/kWh 3,8 snt/kWh 8,18 snt/kWh

24kk sähkösopimus

Löydä halvin 24kk sähkösopimus vertailusta. Määräaikainen 24 kuukauden sähkösopimus on erittäin hyvä vaihtoehto silloin, kun haluaa ennustettavan sähkölaskun eikä halua tai ei voi käyttää aikaa sähkön tuntihintojen seuraamiseen säästön aikaansaamiseksi. Vertailemalla sähkösopimuksia voi kuitenkin säästää huomattavasti, mutta ajatus kilpailuttamisesta saattaa kuulostaa työläältä. Meidän vertailupalvelumme kautta eri sopimusten vertaileminen on tehty helpoksi.

Löydä halvin 24kk sähkösopimus vertailusta. Määräaikainen 24 kuukauden sähkösopimus on erittäin hyvä vaihtoehto silloin, kun haluaa ennustettavan sähkölaskun eikä halua tai ei voi käyttää aikaa sähkön tuntihintojen seuraamiseen säästön aikaansaamiseksi. Vertailemalla sähkösopimuksia voi kuitenkin säästää huomattavasti, mutta ajatus kilpailuttamisesta saattaa kuulostaa työläältä. Meidän vertailupalvelumme kautta eri sopimusten vertaileminen on tehty helpoksi.

Ladataan lomaketta..

Kiinteähintaista sähköä kahdeksi vuodeksi

Sähkön markkinahinta voi vaihdella toisinaan huomattavastikin ja kaikilla ei ole mahdollisuutta myöskään hyödyntää edullisempia tuntihintoja. Määräaikaisessa 24 kuukauden sähkösopimuksessa erityisen hyvänä puolena on se, että sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Kiinteä hinta auttaa myös ennakoimaan tulevia sähkölaskuja huomattavasti paremmin kuin markkinahintaan pohjautuva tuntihinnoittelu. Määräaikaisia sähkösopimuksia on saatavilla 6-36 kuukauden mittaisissa määräajoissa, joista 24 kuukauden määräaikainen sopimus on varsin yleinen vaihtoehto.

Hyvä tietää määräaikaisesta sähkösopimuksesta

Sähkösopimusta tehdessä määräajaksi on hyvä tiedostaa, että määräaikainen sopimus sitoo niin sähköntarjoajaa kuin sopimuksen tekijääkin. Sopimuksen irtisanominen on mahdollista ilman ylimääräisiä kustannuksia ainoastaan silloin, kun muuttaa toiseen osoitteeseen. Moni sähköyhtiö tarjoaa kuitenkin lisäpalveluna niin sanottua vaihtoturvaa, jolloin sähkösopimuksen muuttaminen kesken sopimuskauden on mahdollista. Vaihtoturvan hintaan ja sen ehtoihin kannattaa tutustua huolellisesti, ennen lopullisen valinnan tekemistä.

Sähkön hinnan muodostuminen

Sähkösopimusta vertaillessa täytyy olla tietoinen siitä, miten sähkönhinta muodostuu. Määräaikaisessa 24 kuukauden sähkösopimuksessa sähkölle tarjotaan perushinta/kWh. Tämän lisäksi peritään usein kuukausittainen perusmaksu, joka on myös kilpailutettavissa.

Näiden lisäksi paikallinen sähköyhtiö perii sähkön siirtämisestä erillisen maksun, jota ei kuluttajana voi kilpailuttaa. Sähkön hintoihin sisältyy arvonlisäveroa 25,5%, joka luonnollisesti vaikuttaa aina myös sähkön hintoihin.

Erilaiset sähköyhtiöiden tarjoamat lisäpalvelut tai -vaihtoehdot vaikuttavat myös kokonaishintaan. Lisäpalveluita voivat olla muun muassa vaihtoturva, joka oikeuttaa sähkösopimuksen vaihtamiseen kesken sopimuskauden. Myös sähkön tuotantotapa vaikuttaa olennaisesti sähkön hintaan. Nämä yksityiskohdat kannattaa huomioida, kun sähkösopimuksen kilpailuttaminen on ajankohtaista.

Miten valita sopivin sähkösopimus?

Sopivaa sähkösopimusta miettiessä kannattaa aloittaa selvittämällä vuotuinen kokonaiskulutus, jonka yleensä saa selville aiemmista sähkölaskuista. Sähkösopimuksen valinnassa kannattaa myös huomioida asumismuoto, onko kyseessä asunto vai kiinteistö? Samalla olennaisesti kulutukseen vaikuttaa asunnon tai kiinteistön koko sekä lämmitysmuoto. Jos pääsääntöisenä lämmitysmuotona on sähkö, tällöin sähkön kulutus ainakin talvikautena on yleensä korkeampaa.

Lisäksi kannattaa pohtia, että onko itsellä mahdollisuutta ohjata sähkön kulutusta sähkön markkinahinnan mukaisesti edullisimmille tunneille ja onko valmis myös ottamaan riskin erityisesti talvikautena, jolloin sähkön markkinahinta voi olla arvokkaampaa. Jos haluaa huolettomuutta, kannattaa valita kiinteähintainen määräaikainen sähkösopimus.

Mahdollisuus valita sähkön tuotantotapa

Useat sähköyhtiöt tarjoavat mahdollisuuden valita sähkön tuotantotavan. Yleisimmin tunnetut tuotantotavat ydinvoiman lisäksi ovat vesivoima, tuulivoima, aurinkovoima sekä muut fossiiliset tuotantotavat kuten kivihiili, öljy tai maakaasu.

Ympäristöystävällisempien vaihtoehtojen valitseminen on lisääntynyt ja osa sähköyhtiöistä tarjoaakin vaihtoehtona vihreää sähköä tai CO2-vapaata sähköä ympäristöystävällisempinä vaihtoehtoina. Ympäristöystävällinen valinta ei aina ole edullisin, mikä myös kannattaa huomioida jos ympäristöystävällisyys on korkealla kriteereissä sähkösopimusta valitessa.

Valittavana ympäristöystävällinen sähkö

Sähkösopimuksia tarjottaessa on nähtävillä usein vihreä sähkö yhtenä vaihtoehtona. Tämä tarkoittaa sitä, että sähkö on tuotettu hyödyntämällä uusiutuvia tuotantovaihtoehtoja, kuten vesivoima, tuulivoima, maalämpö tai geoterminen lämpö.

Usein vihreän sähkön tunnistaa EKOenergia -merkistä, joka myönnetään ainoastaan energiamuodolle eikä varsinaiselle sähköyhtiölle. EKOenergia -merkki myönnetään sähkölle, joka on tuotettu uusiutuvalla tavalla tukien samalla ympäristönsuojelua sekä ilmastotoimia.

CO2-vapaa sähkö on myös ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Tämä poikkeaa vihreästä sähköstä siinä, että se on tuotettu usein esimerkiksi ydinvoimalla, mutta muutoin on päästötöntä. Näiden ero kannattaa huomioida, jos haluaa tehdä ympäristöystävällisemmän valinnan sähkösopimusta kilpailuttaessa.

Yhteenveto 24 kuukauden määräaikaisesta sähkösopimuksesta

Kokosimme alle tärkeimmät huomioitavat seikat 24 kuukauden määräaikaisesta sähkösopimuksesta.

  • Huoleton valinta, kiinteä hinta koko sopimuskauden.
  • Määräaikaisuus sitoo molempia osapuolia.
  • Vertailemalla voi säästää huomattavan summan rahaa.
  • Useat yhtiöt tarjoavat lisäpalveluita lisämaksusta, jolloin sopimuksen voi vaihtaa kesken sopimuskauden.
  • Muistettava, että sähkön siirrosta peritään aina erillinen maksu.
  • Kuukausittainen perusmaksu lisätään sähkölaskun hintaan.
  • Sähkön tuotantotavan pystyy usein valitsemaan itse.

Määräaikainen 24 kuukauden sopimus kannattaa vertailla kuluttomasti palvelumme kautta, silloin kun se itselle parhaiten sopii. Vertailemalla sähkösopimuksia voi säästää kiinteässä sopimushinnassa sekä kuukausittaisissa perusmaksuissa huomattavankin summan rahaa.

Vertaile sähkösopimukset parilla klikkauksella
Siirry sähkövertailuun