Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,89 snt/kWh 3,8 snt/kWh 8,18 snt/kWh

12kk määräaikainen sähkösopimus

Löydä halvin 12kk sähkösopimus vertailusta. Määräaikainen sähkösopimus vuodeksi voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluaa kiinteähintaisen sähkösopimuksen ja ei ole valmis sitoutumaan voimassa olevaan hintaan pitemmälle ajanjaksolle. Määräaikaisia sähkösopimuksia kannattaa vertailla, sillä vertailemalla voi saada huomattavankin säästön aikaiseksi. Vertailu palvelumme kautta on tehty helpoksi ja nopeaksi, joten vertailuun ei tarvitse käyttää paljon aikaa!

Löydä halvin 12kk sähkösopimus vertailusta. Määräaikainen sähkösopimus vuodeksi voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluaa kiinteähintaisen sähkösopimuksen ja ei ole valmis sitoutumaan voimassa olevaan hintaan pitemmälle ajanjaksolle. Määräaikaisia sähkösopimuksia kannattaa vertailla, sillä vertailemalla voi saada huomattavankin säästön aikaiseksi. Vertailu palvelumme kautta on tehty helpoksi ja nopeaksi, joten vertailuun ei tarvitse käyttää paljon aikaa!

Ladataan lomaketta..

Sähkösopimus 12 kuukauden määräajaksi

Yleisimmät määräaikaisten sähkösopimusten kestot ovat 12 kuukautta ja 24 kuukautta, mutta tarjolla on myös 6 kuukauden sekä 36 kuukauden määräaikaisia sopimuksia. Valitun määräaikaisen sopimuksen mukaisesti sähköyhtiö sitoutuu tarjoamaan sähköä sovitulla hinnalla aina määräaikaisen sopimuksen loppuun saakka, vaikka sähkön yleinen markkinahinta olisikin huomattavasti korkeampi.

Milloin 12 kuukauden määräaikainen sähkösopimus on hyvä vaihtoehto?

Sähkösopimuksen tekeminen 12 kuukauden ajalle on hyvä vaihtoehto silloin, kun haluaa olla varma siitä, että sähkölaskun suuruus on ennakoitavissa markkinahinnasta riippumatta. Kiinteähintainen sopimus on myös huoleton vaihtoehto sellaiselle sähkönkäyttäjälle, joka ei halua tai ei arjessa pysty seuraamaan pörssisähkön mukaisesti tuntihintoja ja ohjaamaan kulutusta näille edullisimmille tunneille.

Huonot puolet 12 kuukauden määräaikaisessa sähkösopimuksessa

Käyttäjätyypistä riippuen, myös 12 kuukauden määräaikaisessa sähkösopimuksessa on huonot puolensa. Sähkösopimuksen tekeminen vuoden määräajaksi sitoo myös sähkösopimuksen tekijää. Sopimus on voimassa määräajan, ellei syynä ole muutto, jolloin sopimus on irtisanottavissa.

Määräajaksi tehdyssä sähkösopimuksessa tulee huomioida myös se, että jos sähkön markkinahinta on alhainen, ei sillä ole merkitystä tehtyyn määräaikaiseen sopimukseen sopimuskauden aikana. Joissakin sähköyhtiöissä on kuitenkin mahdollisuus ottaa lisäpalvelu, joka oikeuttaa sähkösopimuksen muuttamiseen kesken sopimuskauden. Tarjottaviin lisäpalveluihin ja niiden ehtoihin kannattaa tutustua huolellisesti vertaillessa itselleen sopivaa sähkösopimusta.

Mistä sähkön hinta muodostuu?

Omiin tarpeisiin soveltuvaa sähkösopimusta vertaillessa on tärkeä ymmärtää mistä sähkön hinta kokonaisuudessaan muodostuu. Vertailemalla määräaikaisia sähkösopimuksia on mahdollisuus vaikuttaa sähkön hintaan sekä kuukausittaisen perusmaksun suuruuteen.

Sähkön siirtohinnan kuitenkin määrittää paikallinen sähköyhtiö, joten siirtomaksua ei ole mahdollista kilpailuttaa. Hintoihin sisältyy arvonlisävero 25,5%. Sähkölaskun kokonaissummaan vaikuttaa luonnollisesti sähkön kokonaiskulutus.

Miten valita omiin tarpeisiin sopiva sähkösopimus?

Sähkösopimuksia vertaillessa täytyy olla tietoinen tai osata arvioida vuosittainen sähkön kokonaiskulutus. Kokonaiskulutukseen vaikuttaa olennaisesti se, että onko kyseessä asunto vai kiinteistö sekä onko pääsääntöisenä lämmitysmuotona sähkö. Lisäksi asunnon tai kiinteistön neliömäärällä on olennainen vaikutus kokonaiskulutukseen. Tiedon kokonaiskulutuksesta saa esimerkiksi aiemmista sähkölaskuista.

Sen jälkeen täytyy itse puntaroida, että millainen sopimusvaihtoehto vastaa omia tarpeita. Onko mahdollista seurata sähkön tuntihintoja ja ohjata kulutusta sen mukaan? Haluaako kuitenkin varman ratkaisun ja tietää sähkön hinnan olevan sama koko sopimuskauden? Entä haluaako määräaikaisen sopimuksen, joka on voimassa 6-36 kuukautta vai toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen?

Määräaikainen sähkösopimus on nopeasti vertailtavissa palvelumme kautta kuluttomasti. Edullisimman vaihtoehdon pystyy vertailemaan kuluttomasti ja säästämään sähkön kustannuksissa.

Onko sähkön tuotantotavalla sinulle merkitystä?

Sähkösopimusta valittaessa pystyy itse päättämään, että millä tavoin tuotettua sähköä haluaa ja niin sanotun vihreän sähkön kysyntä on lisääntynyt viime vuosina. Tuotantotapoina yleisesti ovat ydinvoiman lisäksi tuulivoima, aurinkovoima, vesivoima sekä fossiilisesti tuotettu sähkö (kivihiilellä, öljyllä tai maakaasulla). Tuotantotapa vaikuttaa myös sähkön hintaan, joten myös se kannattaa huomioida sopivaa tuotantotapaa pohtiessa.

Vihreä sähkö – uusiutuvilla luonnonvaroilla tuotettua sähköä

Yhä useampi sähköyhtiö tarjoaa vaihtoehdoksi vihreää sähköä, joka on tuotettu uusiutuvia luonnonvaroja hyödyntämällä. Myös 12 kuukauden määräaikaiseen sähkösopimukseen on mahdollista valita ekologisempi vaihtoehto. Sähkösopimuksia vertaillessa vihreän sähkön tunnistaa myös EKOenergia -merkistä.

Vihreää sähköä tuotetaan vesivoimalla, tuulivoimalla, aurinkovoimalla, maalämmöllä sekä geotermisellä lämmöllä. Näissä vaihtoehdoissa sähkö tuotetaan päästöttömästi. Usein uusiutuvilla luonnonvaroilla tuotetusta sähköstä myös peritään pieni lisämaksu, joka kannattaa huomioida sopimuksia vertaillessa.

Mitä on CO2 vapaa sähkö?

CO2 vapaa sähkö on myös ympäristöystävällisempi vaihtoehto ja useat sähköyhtiöt tarjoavatkin sitä ympäristöystävällisenä vaihtoehtona. Se poikkeaa vihreästä sähköstä siinä, että sen tuottamiseen on voitu käyttää esimerkiksi ydinvoimaa, mutta muutoin se on päästötöntä.

Yhteenveto 12 kuukauden määräaikaisesta sähkösopimuksesta

Kokosimme alle olennaisimmat huomiot 12 kuukauden määräaikaisesta sähkösopimuksesta.

  • Kiinteä hinta koko sopimuskauden ajaksi, joka sitoo molempia osapuolia.
  • Huolettomampi vaihtoehto, jos ei ole mahdollisuutta seurata tuntihintaa ja ohjata kulutusta sen mukaisesti.
  • Sähkölasku ennakoitavissa koko sopimuskauden.
  • Ei mahdollisuutta irtisanoa kesken sopimuskautta, ellei kyseessä ole muutto.
  • Sähkön kulutuksen lisäksi peritään aina myös siirtomaksu.

Sähkösopimus 12 kuukauden määräaikaisella sopimuksella on hyvin yleinen vaihtoehto, sillä muuttuva markkinatilanne ei vaikuta pitkällä ajanjaksolla, jos sähkön markkinahinta muuttuukin edullisemmaksi.

Vertaile sähkösopimukset parilla klikkauksella
Siirry sähkövertailuun