Rakennuslaina
Kilpailuta ja hae rakennuslainaa erilaisiin rakennusprojekteihin jopa 70 000 euroa ilman vakuuksia.
Summarumin kautta haettava rakennuslaina soveltuu esimerksi mökin, autotallin, terassin tai jopa talon rakentamiseen.
Täytä lainahakemus ja katso mistä saat edullisimman rakennuslainan projektillesi.
Kilpailuta ja hae rakennuslainaa erilaisiin rakennusprojekteihin jopa 70 000 euroa ilman vakuuksia.
Summarumin kautta haettava rakennuslaina soveltuu esimerksi mökin, autotallin, terassin tai jopa talon rakentamiseen.
Täytä lainahakemus ja katso mistä saat edullisimman rakennuslainan projektillesi.
✔ Rakennuslainaa jopa 70 000 euroa.
✔ Edullinen korko, alk. 4,5 %.
✔ Ilman vakuuksia ja omarahoitusosuutta.
✔ Nopea ja turvallinen palvelu.
Löydä edullisin lainatarjous
Selkeä ja nopea lainahakemus
Hakemus ei sido mihinkään
Trustpilot TrustScore: 4,3 / 5
Rakennuslaina – lainaa rakentamiseen
Rakennuslaina on lainan muoto, jota haetaan yleisimmin kattamaan joko talon, vapaa-ajan mökin tai sijoitusasunnon rakennuskustannuksia.
Rakennuslaina on tyypiltään melko samanlainen kuin remonttilaina. Se eroaa remonttilainasta kuitenkin siinä, että sitä haetaan usein huomattavasti suuremmalle summalle kuin remonttilainaa. Lisäksi rakennuslaina on useammin ehdoiltaan vakuudellista lainaa.
Rakennuslaina toimii monilta osin hyvin pitkälti kuin asuntolaina. Rakennuslainaa saatetaan kuitenkin hakea ja myöntää usein pienemmissä osissa suuremman kertasumman sijaan. Tämä johtuu rakentamiseen liittyvien kulujen jakautumisesta pidemmälle rakennusjaksolle.
Eräs rakennuslainan ominaispiirre on myös se, että hakemisen yhteydessä sinun tulee yleensä toimittaa lainaa tarjoavalle pankille tai rahoitusyhtiölle ammattilaisen toteuttama arvio rakennustyön kustannuksista. Lainan tarjoaja toteuttaa lainapäätöksen tähän arvioon pohjautuen.
Kilpailuta rakennuslaina Summarumin avulla
Oli hakemisen kohteena sitten vakuudellinen tai vakuudeton rakennuslaina, kannattaa sinun aina ennen lainatarjousten hyväksymistä kilpailuttaa laina.
Lainan kilpailutuksella tarkoitetaan toimintaa, jossa lainan hakija kerää keskenään kilpailevia lainatarjouksia useammilta lainaa tarjoavilta pankeilta tai rahoitusyhtiöiltä.
Rakennuslainan kilpailutuksen hyödyt
Rakennuslainan kilpailutus tuo mukanaan useita etuja. Tärkein hyöty on rahallinen säästö edullisen lainan löytämisen johdosta.
Säästät rahan lisäksi myös aikaasi, sillä sinun ei tarvitse täyttää ja lähettää lomakkeita jokaiselle lainan tarjoajalle erikseen palveluiden omilta nettisivuilta. Rakennuslainan kilpailutus Summarumin kautta mahdollistaa sen, että saat yhdellä lomakkeella tarjouksia useilta pankeilta ja muilta lainanmyöntäjiltä.
Rakennuslainan kilpailuttaminen tehdään näin
Summarumin kautta kilpailutat rakennuslainan tarjoajat nopeasti ja vaivattomasti. Alle on listattuna kilpailutuksen vaiheet, joiden avulla sinun on mahdollista löytää mahdollisimman edullinen rakennuslaina.
- Selvitä haluamasi lainasumma ja takaisinmaksuaika.
- Täytä ja lähetä rakennuslainahakemus.
- Vertaile lainatarjouksia keskenään ja valitse sopivin.
- Allekirjoita lainasopimus sähköisesti.
- Rakennuslaina maksetaan tilillesi.
Näiden yksinkertaisten vaiheiden avulla sopivin ja halvin rakennuslaina löytyy varmasti.
Monet tyytyvät hakemaan rahoitusta ainoastaan yhdeltä pankilta. Tämä kuitenkin sulkee kokonaan pois mahdollisuuden saada halpa rakennuslaina joltakin muulta tarjoajalta. Oma pankkisi ei siis aina ole se paras vaihtoehto.
Näiden syiden johdosta kilpailuttaminen on ylivoimaisesti paras tapa löytää kannaltasi edullisin rahoitus rakentamiseen.
Kenelle rakennuslainaa myönnetään?
Tavallisesti rakennuslainaa haetaan pariskuntana ja vain n. 10 prosentissa tapauksista hakija toimii yksin. Tyypillinen rakennuslainan hakija on asunut jo hetken omistusasunnossa. Vanha asunto myydään silloin alta pois ja omarahoitusta saadaan tätä kautta helposti. Toisaalta hakijoilla voi olla myös säästöt rakennuslainaa varten, tai sitä haetaan vakuutta kuten kesämökkiä vastaan.
Tonttien hinnat vaikuttavat siihen, millainen rakennuslaina tarvitaan. Jotkut kunnat voivat myöntää tontteja parilla kymmenellä tuhannella eurolla, mutta mm. pääkaupunkiseudulla tontin hinta voi lähteä n. 100 000 eurosta.
Perinteiset ehdot on täytettävä, jotta voit saada rakennuslainaa. Näitä ovat:
- Vähintään 18 vuoden ikä
- Säännölliset tulot
- Puhtaat luottotiedot
Rakennuslainalaskuri
Rakennuslainalaskuri on oiva työkalu rakennuslainan hakemiseen. Rakennuslainalaskuri mahdollistaa sen, että selvität sinulle tarjolla olevien lainojen todelliset kustannukset nopeasti ja vaivattomasti.
Laskurin käyttö on äärimmäisen helppoa. Sinun tulee syöttää laskuriin vastaanotetun lainatarjouksen perusteella ainoastaan seuraavat tiedot
- Lainasumma
- Maksuaika
- Korkoprosentti
- Avausmaksu
- Tilinhoitomaksu
Kun yllä olevat tiedot on syötetty, arvioi rakennuslainalaskuri mitkä rakennuslainan todelliset kokonaiskustannukset tulevat olemaan. Rakennuslainan kustannukset ilmoitetaan muutamin eri mittarein.
Rakennuslainalaskuri kertoo sinulle mitkä suuruisia kuukausittaiset lyhennykset tulevat olemaan. Kuukausittaisten lyhennysten tiedostaminen on oleellista, jotta kykenet arvioimaan miten kuukausimaksu vertautuu omaan taloudelliseen tilanteeseesi.
Laskuri ilmoittaa sinulle myös lainan todellisen vuosikoron. Todellinen vuosikorko eroaa nimelliskorosta siinä, että lainan nimelliskorkoon on sisällytetty ainoastaan lainan korkoprosentti. Todellinen vuosikorko taas sisältää korkotason lisäksi lainan kaikki muut kulut.
Lisäksi laskurin avulla voit saada helposti selville kokonaisuudessaan takaisin maksettavan summan.
Rakennuslainalaskuri erottelee kokonaissummasta koron määrän, jolloin voit helposti tarkastella mikä maksamansa lainan todellinen koron osuus tulee olemaan.
Rakennuslaina – vakuudella vai ilman?
Rakennuslaina on mahdollista hakea joko vakuuden kanssa tai vaihtoehtoisesti ilman vakuutta. Sopivampi näistä kahdesta vaihtoehdosta valikoituu sinulle sen hetkisen tilanteen mukaan.
Pienemmissä remonttilainoissa on melko yleistä, että lainaa haetaan ilman vakuutta. Rakennuslaina vakuudella on yleensä suuruudeltaan suurempi. Rakennuslainan vakuus on yleensä rakennuksen kohteena oleva asunto tai vaihtoehtoisesti lainan vakuudeksi sopiva tontti, jolle asuntoa ollaan rakentamassa.
Sekä vakuudellisissa että vakuudettomissa lainoissa on molemmissa hyvät ja huonot puolensa.
Vakuudellinen rakennuslaina
Vakuudellinen laina tulee yleensä lainan hakijalle halvemmaksi kuin laina ilman vakuutta. Matalampi hinta johtuu siitä, että lainalle asetettu vakuus tai pantti vähentää lainantarjoajan riskin ottamista.
Vakuudellisen lainan kääntöpuolena on se, missä ajassa rakennuslainan saaminen tapahtuu. Vakuuden asettaminen viivästyttää yleensä lainan saamista. Rakennuslainan saamisen viivästyminen johtuu vakuuden käsittelyn kestosta, sillä lainan tarjoaja joutuu käsittelemään vakuuden kelpoisuuden ennen lainan myöntämistä.
Vakuudeton rakennuslaina
Vakuudeton laina on yleensä korkokuluilta hieman vakuudellista rakennuslainaa kalliimpaa. Toisaalta vakuudeton rakennuslaina on mahdollista hakea ja saada hyvinkin nopeasti, mikäli niin vain haluat. Tämä lainan saamisen nopeus johtuu siitä, että lainan tarjoajan ei tarvitse käsitellä erikseen pantin riittävyyttä.
Vakuudettoman ja vakuudellisen lainan edut ja kääntöpuolet johtavat monesti siihen, että vakuudetonta lainaa haetaan äkillisiin pienempiin kustannuksiin. Tällaisia voivat olla esimerkiksi kodinkoneiden huollon tarve tai vaihtoehtoisesti nopean aikataulun pintaremontti.
Vakuudellinen rakennuslaina taas sopii ominaispiirteidensä johdosta paremmin pitkäaikaisiin projekteihin, kuten esimerkiksi asunnon tai kesämökin rakentamiseen. Myös tonttilaina voi olla todellisuudessa osa rakennuslainaa.
Rakennuslaina ilman vakuuksia Summarumin kautta
Mikäli olet teettämässä remonttia ulkopuolisen yrityksen kautta, olet ehkä tehnyt hieman hintavertailua eri remonttiyritysten kesken. Ehkä jopa kilpailuttanut heitä keskenään parhaimman tarjouksen saamiseksi.
Yksinkertaisesti asia puettuna; miksi maksaa ylimääräistä, jos saman palvelun saa toisaalta halvemmalla?
Sama on hyvä pitää mielessä kun etsinnässäsi on rakennuslaina ilman vakuuksia. Voit tänä päivänä saada lainallesi tarjouksia hyvin monelta eri yritykseltä. Summarumin kautta haettu rakennuslaina ilman vakuuksia edellyttää vain yhden lomakkeen täyttämistä. Tällä samaisella lomakkeella kilpailutamme puolestasi yli 30 rahoitusmarkkinoilla toimivaa yritystä.
Ajallisesti rakennuslainan kilpailuttaminen on huomattavasti nopeampaa, kuin remonttiyritysten kilpailutus. Lähetettyäsi lainahakemuksen saat hetkessä listan kaikista tarjolla olevista lainatarjouksista, joista voit poimia juuri itsellesi sopivimman. Koska lainaa haetaan ilman vakuuksia, lainahakemuksen käsittelyaika on todella lyhyt.
Rakennuslainan vakuudet
Pankkien ja luotonmyöntäjien mielestä lainan myöntäminen on riskialttiimpaa keskeneräistä taloa varten kuin asuntolainan myöntäminen valmista asuntoa varten. Tämän syynä on se, että mikäli rakentaminen jää kesken, on keskeneräisen talon myyminen hankalampaa kuin valmiin rakennuksen.
Hyvät rakennuslainan vakuudet pienentävät korkoa, vaikka se hidastaakin lainan ottamisen prosessia.
Mikä voi olla vakuutena rakennuslainalle?</>
- Rakennettava talo
- Tontti
- Sijoitusomaisuus
- Rahatalletukset
Eri pankeilla voi olla erilaisia käytäntöjä vakuuksien suhteen, joten on hyvä valmistautua esittämään rakennuksen tontin ja asunnon lisäksi myös jokin muu vakuus rakennuslainalle.
Jos sen sijaan sinulla ei ole esittää vakuuksia ja tarvitset rakennuslainaa nopeasti tai suuruudeltaan pienempää rakennuslainaa, voit hakea myös vakuudetonta rakennuslainaa netistä helposti.
Edullisin vakuudeton rakennuslaina löytyy Summarumin työkalun avulla. Vertaa lainat siis jo tänään!
Lainaa omakotitalon rakentamiseen
Omakotitalon rakennuslainassa vakuutena toimii tyypillisesti rakennettava kiinteistö, mutta myös tontin vuokraoikeus sekä tontilla sijaitseva omakotitalo.
Omakotitalon rakentamiseen lainan määrä on usein varsin suuri. Esimerkiksi vuonna 2023 Suomessa myönnettiin omakotitalojen rakentamiseen lainoja 100 000 ja 400 000 euron välillä.
Talonyhtiön rakennuslaina
Rakennuslainaa haetaan ajoittain myös talonyhtiön toimesta. Talonyhtiön rakennuslaina on lainan muoto, jossa lainan hakemisesta vastaa pääasiallisesti asuntoyhtiö.
Suomi on rakennuslainoihin liittyen hieman poikkeuksellinen maa verrattuna moneen muuhun. Suomessa erilaiset kodin remontit, kuten putkiremontit toteutetaan usein talonyhtiön nimissä.
Talonyhtiölaina mahdollistaa sen, että kyseisen talonyhtiön talossa asuvan ei tarvitse olla huolissaan onko lainan saaminen yksityishenkilönä mahdollista.
Tämä johtuu siitä, että talonyhtiön rakennuslaina hoidetaan neuvotteluineen talonyhtiön toimesta. Remontti- tai rakennuslainaa ei näissä tapauksissa haeta siis ollenkaan yksilön nimissä, vaan lainan ottamisesta vastaa taloyhtiö. Rivitalon rakentamisen rahoitus haetaan siis yhteisesti.